Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 30. 3. 2020 (drzna in roparska tatvina, 1000 € za informacije o ukradeni bagerski žlici)

30. 03. 2020 10:35

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so ta konec tedna prejeli 714 klicev občanov. V197 primerih je šlo za interventne dogodke, v šestih za nujne.

  • Petek, 27. marec 2020

Kriminaliteta

Požar – Gradišče pri Vojniku

V dopoldanskih urah so bili policisti obveščeni, da je v Gradišču pri Vojniku zagorela počitniška hišica. Zagorelo je zaradi napake na električni napeljavi. Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 5.000 €.

Tatvina – Rogaška Slatina

V Rogaški Slatini, na Stritarjevi ulici, je neznani storilec ukradel žlico delovnega stroja in poškodoval ključavnici dveh delovnih strojev.

Poškodovanje vozila – Celje

Na Zelenici v Celju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval vozilo in lastniku povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Tatvina – Tepanje

V Tepanju je neznani storilec z osebnega vozila ukradel vzvratno kamero in lastniku povzročil za okoli 100 € škode.

Javni red in mir

Kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih

V petek zjutraj so policisti v Velenju pridržali 40-letnega občana, ki je pod vplivom alkohola razgrajal v svojem stanovanju. Zaradi kršitve javnega reda in miru smo mu izdali plačilni nalog.

  • Sobota, 28. marec 2020

Kriminaliteta

Požar vozila – Ločica ob Savinji

V jutranjih urah so bili policisti obveščeni, da je v Ločici ob Savinji, med vožnjo, zagorelo osebno vozilo. Požar je povzročila napaka na električni napeljavi. Vozilo je pogorelo v celoti.

Tatvina registrskih tablic – Celje

Na Ljubljanski cesti v Celju je neznani storilec iz osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Poskus vloma – Topolšica

Na območju Topolšice je neznanec poskušal vlomiti v brunarico. Lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Vlom v počitniško hišico – Velenje

V Velenju ob jezeru je neznani storilec vlomil v počitniško hišico. Po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Javni red in mir

Zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju, so policisti izdali plačilni nalog občanu, ki se je v Celju neprimerno vedel. Iz istega razloga so plačilni nalog izdali tudi občanu na območju Šoštanja.

V Ravnah na Koroškem so plačilni nalog izdali osebi, ki je javni red in mir kršila v zasebnem prostoru.

  • Nedelja, 29. marec 2020

Kriminaliteta

Vlom v osebno vozilo

Na Kersnikovi ulici v Velenju so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz vozila ukradel stroj za rezanje keramike.

zlica_bager_2020_marecTatvina – Bohor

Na Bohorju, na območju Planine pri Sevnici, so policisti obravnavali tatvino. Storilec je z delovnega stroja ukradel priključek – žlico delovnega stroja in napravo za hitro menjavo priključkov.

Latniki za informacije o ukradenem ponujajo nagrado v višini 1000 evrov (041 655 854).

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

Na Jenkovi ulici v Velenju so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel moško in otroško gorsko kolo.

Drzna tatvina – Celje

V Celju, na Mariborski ulici, so policisti včeraj okoli 15.30 ure obravnavali drzno tatvino. Storilec, ki smo ga tudi v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, je moškemu iz denarnice ukradel gotovino in pobegnil. Kmalu po dejanju so ga na Kersnikovi ulici prijeli, mu denar zasegli in vrnili lastniku. Sledi kazenska ovadba.

Roparska tatvina – Celje

Sinoči, okoli 22.30 ure, je občan obvestil policiste, da je v kleti stanovanjske hiše na Razgledni ulici v Celju, zalotil moškega, starega od 40 do 45 let, visokega okoli 180 cm, izrazito koščenega obraza, oblečenega v črno jakno in črne hlače. Moški je vstopil v odklenjeno klet in ukradel črn nahrbtnik z oranžnimi žepi, v katerem je bila računalniška oprema. Lastnik hiše je poskušal neznancu tatvino preprečiti, vendar ga je storilec odrinil in pobegnil.

Javni red in mir

Kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru

V Celju so občanki zaradi poslušanja preglasne glasbe izdali plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru v javnih prostorih

Danes, okoli pol dveh zjutraj, je občanka obvestila policiste, da neznani moški hodi od vrat do vrat v stanovanjskem bloku na Stantetovi ulici v Velenju in razbija po vratih. Ob prihodu policistov na kraj je moški nadaljeval s kršitvijo. 32-letnika smo pridržali do streznitve in ga oglobili zaradi kršitve javnega reda in miru.

Prometna varnost

V Ravnah, na območju Šoštanja, je včeraj okoli 12.30 ure, 71-letni voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, povzročil prometno nesrečo. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljal s ceste. Vozilo se je pri tem prevrnilo na streho. Voznika, ki mu je alkotest pokazal 0,64 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, so iz vozila rešili gasilci. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog.

Vožnja pod vplivom alkohola – Šempeter v Savinjski dolini

Danes, nekaj čez drugo uro zjutraj, so policisti v Šempetru v Savinjski dolini, ustavili 29-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal, da je imel 0,63 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Zaseg vozila – Ravne na Koroškem

V Ravnah na Koroškem so policisti včeraj zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil kljub ukrepu začasnega odvzema vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 2,029 seconds.