Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 12. 5. 2021 (poziv policistov ob smrtni nesreči na avtocesti,…)

13. 05. 2021 05:27

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah   prejeli 329 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

10 interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Včeraj  smo poročali o tragični prometni nesreči, v kateri je  v silovitem trčenju  na  avtocesti,  umrl češki voznik kombiniranega vozila, ki je brez zaviranja  trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki  je stalo v  koloni. Kombinirano vozilo je ostalo ukleščeno pod priklopnikom. Voznika in  njegovega  psa,  ki  sta  v  silovitem trčenju poškodbam podlegla, so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci Poklicne gasilske enote Celje.

Ob  včerajšnjem  dogajanju policisti znova  opozarjajo  na zelo neodgovorno ravnanje nekaterih  voznikov, ki niso upoštevali prometne signalizacije, s katero je bil  promet na izvozu Celje preusmerjen na vzporedno regionalno cesto in so z  vožnjo  nadaljevali  mimo  stoječih kolon.  S tem so zelo otežili prihod reševalcev,  gasilcev,  policistov  in  vseh  ostalih, ki so sodelovali pri reševanju,  ogledu  in  odstranjevanju  posledic prometne nesreče, na kraj.

Policisti  Postaje  prometne  policije  so  včeraj sedmim voznikom, ki so s svojim  ravnanjem  najbolj  otežili  prihod  intervencijskih  služb na kraj nesreče, izdali plačilne naloge.

Vse  voznike  znova pozivajo, naj v primeru prometnih nesreč in zastojev na avtocesti,   strogo   upoštevajo   postavljeno  prometno  signalizacijo  in avtocesto  pravočasno  zapustijo  na  izvozih,  na katere jih signalizacija usmerja.  Vsi  tisti,  ki  pa prvi pripeljejo na kraj nesreče,  naj obvezno omogočijo  prostor  za  prihod  reševalnih  služb  na  kraj.   Vzpostavitev reševalnega  pasu  je  nujna, saj le tako reševalne službe lahko pridejo na kraj  prometne  nesreče  in pomagajo poškodovanim. Pri hudo poškodovanih je hiter prihod reševalcev ključnega pomena. Dragocena je vsaka sekunda.

Voznike  tudi  pozivajo,  naj  bodo  v podobnih situacijah strpni. Zagotovo nikomur   ni   prijetno  čakati  v  koloni,   vendar  dokler  policisti  in predstavniki  reševalnih  služb,  ne  opravimo svojega dela, promet ne more biti  sproščen. Vsaka ovira  pa pomeni dodatno daljšanje časa do sprostitve prometa na cesti.

Včerajšnja  smrtna  prometna nesreča je bila že šesta letos na območju naše policijske  uprave. Zato vse udeležence cestnega prometa pozivajo, naj bodo strpni, previdni in naj dosledno upoštevajo cestno prometne predpise. S tem lahko  največ  naredijo  za  svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali osemkrat.

Kriminaliteta

Na Kopah je neznani storilec vlomil v vikend in ukradel smuči. Lastnikom je škodo povzročil še s poškodovanjem vrat.

Okoli  14.  ure  so  bili  obveščeni,  da  je  na avtocesti, pred predorom Pletovarje, zagorelo vozilo. Do požara je prišlo zaradi napake na motorju.

Ilegalne migracije

V  gozdu  med  Belim  in  Mestinjem  so sinoči, okoli 21. ure izsledili 15 državljanov  Pakistana,  ki  so  ilegalno  vstopili  v  Slovenijo.  Vsi  so zaprosili za azil.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 1,189 seconds.