Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 13. 3. 2019 (kolesaril močno alkoholiziran, zasegi vozil,…)


S  področja  cestnega prometa poročamo o osmih prometnih nesrečah. V eni se je  lažje poškodovala kolesarka, ostale so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Policisti PU Celje so obravnavali:

Prometni nesreči kolesarjev – Celje in Drešinja vas

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj zjutraj obravnavali v centru Celja, kjer je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, kolesarka trčila v zadnji del osebnega vozila.

Sinoči, nekaj po 21. uri, so prometno nesrečo z udeležbo kolesarja obravnavali v Drešinji vasi. 31-letni kolesar, ki je kolesaril krepko pod vplivom alkohola, preizkus je pokazal da je imel kar 2,4 promile alkohola v krvi, je padel in pri tem trčil v  osebno vozilo s katerim ga je poskušala obvoziti voznica. Kolesarja, s katerim komunikacija zaradi hude opitosti ni bila možna, so odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da se v prometni nesreči ni poškodoval.

Zasegi vozil – Celje in Vitanje

V Celju so dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj, zasegli osebni vozili.

V Vitanju so 66-letnemu vozniku zasegli traktor. Traktorist je vozil neregistriran traktor, brez vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je bil krepko pod vplivom alkohola, zato so ga pridržali do streznitve.