Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 17. 7. 2019 (smrt na avtocesti)

17. 07. 2019 09:02

Današnje poročilo policisti začenjajo s prometno nesrečo s smrtnim izzidom, ki se je zgodila včeraj ob 21.52 uri na avtocesti.

26-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po avtocesti iz smeri priključka Celja – center proti Lopati. Ker zaradi hitrosti in načina vožnje svojega vozila ni več obvladoval je zapeljal na desno ter naprej podrsal po varnostni ograji,
nato pa je zapeljal iz vozišča, trčil v brežino ter se prevrnil na streho. V nesreči je zadobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti so obravnavali še 16 prometnih nesreč z materialno škodo ter dve z lažjimi telesnimi poškodbami.

Tatvina denarja v trgovini – Velenje

V Velenju so neznani storilci izmed trgovin v času odsotnosti zaposlenih iz blagajne odtujili 1.200 eur gotovine.

Tatvina parfumov – Celje

Včeraj dopoldne so bili obveščeni o tatvini parfumov v vrednosti 300 eur v eni izmed trgovin v Celju. Policisti so na podlagi podatkov v prijavi, v centru Celja prijeli 35-letnega državljana Srbije ter 36-letnega državljana Slovenije. Policisti so 35-letnemu državljanu Srbije parfume zasegli, sledi pa tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Tatvina kolesa z motorjem – Celje

V Celju so neznanci iz parkirnega prostora na Stanetovi ulici odtujili kolo
z motorjem znamke Yamaha vredno okoli 900 eur.

Tatvina motorne žage – Velenje

Na Partizanski cesti v Velenju je neznani storilec iz odklenjene lope odtujil motorno žago Makita.

Zaseg vozila – Slovenj Gradec

V Slovenj Gradcu so policisti zasegli vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vožnja pod vplivom alkohola in pridržanja – Celje in Mozirje

Policisti Postaje prometne policije Celje so imeli v postopku državljana Francije, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0,71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, danes pa sledi takojšnji prekrškovni postopek pred sodnikom za prekrške v Celju .

Tudi mozirski in celjski policisti so imeli v postopku voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Vozniku osebnega avtomobila v Mozirju je alkotest pokazal 0,72  miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Zoper 34-letnega voznika v Celju, ki mu je alkotest pokazal 1,04 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, je bilo odrejeno tudi pridržanje. Zoper vse tri sledi obdolžilni predlog.

Božidar Pezdevšek, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,578 seconds.