Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 20. 5. 2020

20. 05. 2020 10:16

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24 urah poklicalo 228 občanov. 63 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

V današnjem policijskem poročilu največ pozornosti namenjajo dogajanju s področja cestnega prometa. Znova poročamo o vožnji pod vplivom alkohola ter vožnji z neprilagojeno hitrostjo. Oba dejavnika sta tista, ki najpogosteje
vplivata na povzročitev najhujših prometnih nesreč.

Prometna varnost

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so bili v začetku maja obveščeni o nevarni vožnji voznika motornega kolesa. Motorno kolo je bilo izredno glasno, voznik se je dnevno, z veliko hitrostjo vozil po glavni cesti na relaciji Dravograd–Radlje ob Dravi–Maribor. Voznika so včeraj ustavili na relaciji Muta–Dravograd. Zaradi suma tehnično neizpravnega motornega kolesa so mu odredili izredni tehnični pregled, na katerem je bilo ugotovljeno, da motorno kolo ni tehnično brezhibno, saj je imelo nameščen neprimeren izpušni lonec ter neprimerne žaromete, voznik je vozil
tudi z obrabljenimi in za vožnjo nevarnimi pnevmatikami. Zaradi kršitev so vozniku izdali plačilni nalog.

Na glavni cesti Radlje–Maribor, v Javniku, so obravnavali voznika tovornega vozila, ki je izven naselja, kjer je omejitev hitrosti 70 km/h, vozil s hitrostjo 134 km/h. Vozniku, ki je za nameček vozil še pod vplivom alkohola, smo odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega podali obdolžilni predlog.

Sinoči, nekaj čez 23. uro so na Mariborski cesti v Celju obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel nekaj manj kot promilo in pol alkohola v krvi. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

V Mozirju je neznani storilec vlomil v počitniško hišico in ukradel kosilnico.

Javni red in mir

V Celju so v popoldanskih urah izdali plačilni nalog občanu, ki se je neprimerno obnašal in žalil ter ustrahoval sosedo.

V Večernih urah so zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilne naloge trem osebam, ki so se steple pred bencinskim servisom v Celju.

Okoli dveh zjutraj so v Laškem izdali plačilni nalog občanki, ki je s predvajanjem glasne glasbe motila sosede.

Ostalo

Danes in jutri, bo na 629 lokacijah v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Ker se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, vozniki na ceste, veliko otrok pa v šolske klopi in vrtce, želijo z napovedanim poostrenim nadzorom spodbuditi k umirjanju prometa.

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli šesto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev.

Letos bo 205 policistov nadzor hitrosti izvajalo na 629 vnaprej napovedanih lokacijah. Na območju Policijske uprave Celje bo maraton nadzora hitrosti potekal jutri, ko bomo hitrost preverjali na okoli 150 lokacijah. Danes
hitrost na različnih lokacijah nadzirajo ob rednem delu.

Lani je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo 27 ljudi in ravno neprilagojena hitrost je bila najpogostejši vzrok zanje.

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 3,311 seconds.