Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 3. 4. 2019 (prometna nesreča s hudimi poškodbami, zaseg konoplje, poskus goljufije,…)

03. 04. 2019 14:06

Včeraj so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 66 interventnih dogodkov.

S področja cestnega  prometa policisti PU Celje poročajo  o  eni  prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, eni z lažjimi poškodbami udeleženih in štirinajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Lemberg

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so včeraj okoli 10.45 ure obravnavali  izven  naselja  Lemberg.  78-letni voznik osebnega vozila je v desnem ovinku zapeljal z vozišča in se pri tem hudo poškodoval.

Prometna nesreča z lažjimi telesnimi poškodbami – Celje

Prometno  nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj  proti večeru obravnavali na  Ulici pod Gabri v Celju, kjer je voznik osebnega vozila izsili prednost 70-letnemu  vozniku  kolesa  z  motorjem. Le ta se je pri padcu lažje poškodoval.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj trikrat ukrepali v zasebnih prostorih.

V nadaljevanju še o dogajanju s področja kriminalitete.

Tatvina – Teharje

Na Teharju so včeraj obravnavali tatvino. Medtem, ko je lastnik hiše na dvorišču  kosil,  je   najverjetneje neznana  starejša  ženska,  temnejših daljših  las,  ki jo je med košnjo opazil na dvorišču,  vstopila v hišo  in iz omare v stanovanju ukradla okoli 400 € gotovine.

Vlom v kolesarnico in tatvina treh koles – Velenje

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico stanovanjskega bloka na Stanetovi ulici v Velenju. Storilec  je ukradel tri kolesa, dve znamki Nakamura in eno znamke Scott.

Tatvina goriva – Mozirje

Iz rezervoarja delovnega stroja, parkiranega na gradbišču trgovine v Mozirju, je neznani storilec ukradel okoli 120 litrov goriva.

Tatvina kolesa – Šentjur

V Šentjurju so obravnavali tatvino kolesa. Neznan starejši moški je ukradel nezaklenjeno kolo, ki je bilo parkirano za bencinskim servisom.

Poskus goljufije – Šmarje pri Jelšah

V javnem zavodu v Šmarju pri Jelšah so obravnavali poskus goljufije. V računovodstvo so dobili elektronsko sporočilo, ki naj bi ga poslala njihova direktorica in naročila nakazilo dobrih 15.000 € na transakciji račun v tujino. Računovodkinja je takoj posumila, da bi lahko šlo za podobno goljufijo, kot se je par dni nazaj zgodila na šmarskem območju in denarja ni nakazala.

Že v preteklih dneh so na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obravnavali primer tako imenovane direktorske goljufije, kjer je bilo ustanovi povzročene za dobrih 23.000 € materialne škode.

Po poročanju Milene Trbulin s Policijske uprave v Celju, so v računovodsko službo ustanove na območju Šmarja pri Jelšah, v sredo, 27. marca 2019, dobili elektronsko sporočilo, ki naj bi ga poslal njihov direktor in odredil nakazilo 23.700 € na račun pravne osebe v tujini. Nakazilo so v računovodstvu izvedli. Včeraj so znova dobili podobno elektronsko sporočilo za novo nakazilo, vendar so pravočasno posumili, da gre za goljufijo.

O podobnem primeru so jih pred dnevi obvestili tudi iz ene od celjskih ustanov, kjer so dobili elektronsko sporočilo za nakazilo 42.700 €, ki naj bi ga poslala njihova direktorica. Na srečo so pravočasno posumili, da gre za goljufijo in denarja niso nakazali, pač pa so policijo o poskusu goljufije nemudoma obvestili.

V večini primerov pošto pošljejo v imenu direktorjev oziroma poslovodnih oseb družbe, obravnavali pa so tudi že primere, ko so pošto poslali v imenu poslovnih partnerjev, s katerimi podjetja redno in dobro sodelujejo. Tudi v teh primerih so uporabljali zelo podobne elektronske naslove, kot jih slednji dejansko uporabljajo. Največkrat je šlo le za razliko v eni sami črki elektronskega naslova.

Poskus vloma v osebno vozilo – Vransko

Na Vranskem so včeraj obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilcu v vozilo ni  uspelo  vstopiti  je  pa  lastniku  višjo  škodo  povzročil  s poškodovanjem  sprednjih vrat.

Včeraj  so  bili obveščeni še o dveh lažjih poškodbah pri delu v Laškem in Mozirju, v Žalcu so dvema osebama zasegli manjšo količino konoplje, v Mozirju so neznani storilci z nadstreška  hotela ukradli dobrih 10 metrov bakrenih žlebov, v Celju pa je neznani storilec izpred šotora kjer prodajajo različne sadike ukradel tri grmičke mandarin.

Toliko o dogajanju v zadnjih 24 urah. Danes na območju celotne Slovenije poteka maraton nadzora hitrosti kjer bodo na 611 lokacijah opravljali meritve hitrosti v cestnem prometu. Na območju Policijske uprave Celje bodo nadzor hitrosti opravljali na 152. lokacijah. Upoštevajte omejitve hitrosti in nasploh bodite pri vožnji strpni in previdni.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 0,857 seconds.