Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 16. 5. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 255 klicev občanov. 86 klicev je bilo interventnih, 5 klicev je bilo nujnih.

32 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 39 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 9 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli poldneva obravnavali v Zgornji Rečici, na območju Policijske postaje Laško, kjer sta trčila voznika osebnih vozil. Do trčenja je prišlo ker je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. Voznik se je v trčenju lažje poškodoval.

Kriminaliteta

Na Kidričevi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v skladiščne prostore trgovine in ukradel za okoli 1.800 € izolacijskega materiala.

Na Ulici XIV. divizije v Celju so policisti obravnavali poskus vloma v parkomat ter poškodovanje oken in vrat poslovnih prostorov. S poškodovanjem parkomata je storilec lastnikom povzročil za dobrih 2.000 € škode. Prav tolikšno škodo je povzročil s poškodovanjem oken in vrat poslovnih prostorov.

Na območju Žalca so obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Storilec je prostore preiskal. Po prvih podatkih naj ne bi ničesar ukradel.

Nezakonite migracije

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje so včeraj dopoldne v Arji vasi, ustavili romunskega voznika kombiniranega vozila, ki je prevažal 10 oseb in sicer državljane Nepala, Pakistana in Eritreje, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. 40-letnega voznika so pridržali, v nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Vseh deset tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito.