Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 2. 4. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih dveh dneh prejeli 470 klicev občanov. 120 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

27 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 43 s področja prometne varnosti in 36 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih dveh dneh so policisti obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 11 prometnih nesreč z materialno škodo. V Slovenskih Konjicah so policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avto.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

V nedeljo so policisti v Štorah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je pregledal prostore, vendar ni bilo ničesar odtujenega.

V Slovenskih Konjicah so  policisti opravili ogled vloma v osebni avto, iz katerega je neznani storilec odtujil okoli 1.000 evrov gotovine.

V vozilo je bilo vlomljeno tudi v Celju, odtujen pa je bil nahrbtnik z vsebino.

V Celju so policisti v ulici Pod kostanji opravili ogled tatvine platišča z pnevmatiko s parkiranega osebnega avtomobila .

Včeraj je bilo vlomljeno v dve stanovanjski hiši v Šentjurju. Iz ene ni bilo nič odtujenega, v drugi pa so storilci odtujili dve električni kolesi in nekaj gotovine.

Policisti PP Žalec so včeraj  obravnavali vlom v enega izmed gostinskih lokalov v Žalcu. Neznani storilci so odtujili televizor, računalniško opremo ter nekaj prehrambenih artiklov.

V Velenju je bilo vlomljeno v cerkev, odtujenega ni bilo nič.

V Celju je bilo vlomljeno na dvorišče enega izmed podjetij, odtujena pa je bila manjša količina električnih vodnikov.