Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 21. 3. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 287 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 38 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa policisti poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in desetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V Velenju so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel moško gorsko kolo, znamke Giant, rdeče barve s črnimi napisi.

Iz kolesarnice stanovanjskega bloka v Celju je neznanec ukradel e-skiro znamke Xiaomi Pro.

Na območju Prevalj so policisti obravnavali tatvino štirih vrtalnih cevi, vrednih okoli 2.000 €.

Včeraj popoldne smo bili policisti obveščeni, da je v Dravogradu, v bližini bencinske črpalke, zagorela travnata površina. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi odvrženega cigaretnega ogorka. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Požar so pogasili gasilci PGD Dravograd.

Na Rogli so policisti včeraj obravnavali nesrečo na smučišču. Pri padcu med smučanjem se je huje poškodoval mladoletni smučar. Tuja krivda je izključena.