Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 28. 3. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 254 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 20 prometnih nesreč z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na Milčinskega ulici v Celju so policisti obravnavali tatvino osebnega vozila Renault Scenic, bele barve, letnik 2018, registrskih številk CE VL 617. Storilec je vozilo odpeljal s parkirišča pred stanovanjskim blokom.

Na Cankarjevi ulici v Celju je neznanec razbil izložbeno steklo trgovine.

Na Kidričevi ulici v Celju je neznani storilec iz priročnega skladišča podjetja ukradel 10 škatel usmerjevalnikov za sončno elektrarno.

Na Teharski cesti v Celju je neznani storilec iz zabojnika za nevarne odpadke, v ograjenem prostoru ob stanovanjski hiši, ukradel devet različnih akumulatorjev.

Z osebnega vozila parkiranega na Bežigrajski cesti v Celju je neznani storilec ukradel obe registrski tablici.

Okoli 19. ure so policisti v Celju na glavni avtobusni postaji obravnavali nasilništvo. Mlajši moški, ki je prišel na avtobusno postajo v spremstvu mlajše ženske, je napadel 31-letnega moškega, ki je čakal na avtobusni prevoz. Neznanec je moškega lažje poškodoval. Nasilnež in njegova spremljevalka sta po dogodku odšla po Mariborski cesti v smeri Vojnika. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo.

Sinoči, okoli 21.30 ure, so bili policisti obveščeni, da je v Šempetru v Savinjski dolini zagorela stanovanjska hiše. Po prvih ugotovitvah je zagorelo v bližini dimnika. Ogenj je uničil ostrešje in mansardne prostore. Z ogledom kraja požara nadaljujemo danes.

Nekaj čez tretjo uro zjutraj so bili policisti obveščeni še o požaru v Štorah, kjer je na hodniku večstanovanjske stavbe zagorela omarica za čevlje. Vzrok požara še ni znan.