Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 28. 7. 2020


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 378 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Kriminaliteta

Včeraj  smo  bili  obveščeni,  da  je  izpred   trgovine Merkator v Pesju v Velenju  ukradeno  moško  kolo  Wilier  503 X Race. Policisti so na podlagi opisa  storilca  in  z  zbiranjem obvestil ugotovili, da je kolo ukradel 39-letni  domačin. Kolo mu je bilo zaseženo ter vrnjeno lastniku, policisti pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

V  Velenju so policisti opravili ogled poškodovanja osebnega avtomobila ter tatvine registrske tablice.

V Zečah je neznani storilec izvršil tatvino bakrenih žlebov iz stanovanjske hiše.

Nekaj  po  23.00 uri zvečer smo bili obveščeni o požaru v kletnih prostorih stanovanjskega  bloka  na Prežihovi ulici v Mežici. Med gašenjem je bilo iz stanovanjskega  bloka  evakuiranih  20  oseb,  dve  osebi   sta bili zaradi vdihovanja  dima  pregledani  s  strani  reševalcev. Policisti so z ogledom kraja  požara  ugotovili, da je zagorelo za zunanji strani ene izmed kleti. Ali  je  šlo  za  malomarnost  ali  namerno  podtaknjen  ogenj policisti še preiskujejo. Škodo ocenjujejo na okoli 400 eur.

Prometna varnost

Ob  13.11  uri  smo  bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni  cesti  Ravne na Koroškem – Dravograd v Tolstem vrhu.  Policisti so  z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je  49-letni  voznik  kombiniranega  vozila v ovinku zapeljal na nasprotni vozni  pas,  po  katerem  je  pravilno pripeljal 47-letni  voznik tovornega avtomobila.  Voznik  tovornega avtomobila se je pričel z vozilom  umikati v desno,  vendar  trčenja  ni  uspel  preprečiti.   V silovitem trčenju se je
voznik  kombiniranega  vozila  huje  telesno  poškodoval,  voznik tovornega avtomobila  pa  lažje.  Obvoz  za vsa vozila je bil urejen preko regionalne ceste   Ravne-Kotlje-Slovenj  Gradec,  cesta  pa  je  bila  zaradi odstranjevanja  posledic  prometne  nesreče  zaprta do 18.15 ure, ko je bil sproščen promet za vsa vozila.

Ob  17.09  uri  smo  bili  obveščeni  o  padcu  motorista  kraju Straže pri Mislinji.  Policisti  so ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja 57-letnega voznika motornega  kolesa.  Voznik motornega kolesa je pričel prehitevati pred njim vozeča  vozila  in  spregledal  35-letno voznico osebnega avtomobila, ki je vozila  v isto smer kot drugo vozilo pred njim ter pričela zavijati levo na dovozno  cesto k stanovanjski hiši. Med vozili je prišlo do trčenja, voznik motornega  kolesa  se  je  pri  padcu lažje telesno poškodoval,  njegova 54-letna sopotnica pa je pri padcu zadobila hude telesne poškodbe.

Včeraj  smo  bili  nekaj po 22. uri obveščeni, da se iz smeri Laškega proti Celju  vozi  voznik traktorja, ki vijuga po cesti in je po vsej verjetnosti pod  vplivom  alkohola.  Policisti so voznika ustavili ter ga preizkusili z alkotestom.  Alkotest  je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,42  miligrama  alkohola  v  litru izdihanega zraka. Policisti so mu zaradi  vožnje  pod  vplivom alkohola izdali plačilni nalog ter prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V Velenju smo včeraj  zasegli kolo s pomožnim motorjem vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Zaradi  vožnje  brez  vozniškega  dovoljenja  so  kolo  s pomožnim motorjem vozniku zasegli tudi šentjurski policisti.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  smo  včeraj  sedemkrat ukrepali v zasebnih in štirikrat v javnih prostorih.

Božidar Pezdevšek, višji samostojni policijski inšpektor II