Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 29. 3. 2022 (več požarov na Celjskem, huje poškodovana 22-letna voznica,…)

29. 03. 2022 17:10

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 294 klicev občanov. 80 klicev je bilo interventnih.

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami in šestnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj, nekaj čez 18. uro, obravnavali v Arji vasi. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika 20-letne voznice osebnega vozila, ki je trčila v 22-letnega voznika osebnega vozila. Voznica se je v trčenju huje poškodovala.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

S področja kriminalitete policisti izpostavljajo vlom in šest požarov. O slednjih smo poročali tukaj.

Na Pucovi ulici v Celju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kolo znamke Nakamura, čelado, nekaj ozimnice ter nekaj drugih stvari.

Nekaj čez 17. uro so bili obveščeni, da je v Lipi pri Frankolovem zagorelo gospodarsko poslopje. Ogenj je v celoti uničil poslopje veliko približno 30 x 15 m. Iz hleva so na srečo uspeli pravočasno rešiti vso živino, je pa ogenj uničil vso kmetijsko mehanizacijo. Ogenj se je razširil tudi v bližnji gozd. Pri reševanju živine iz gorečega hleva se je huje poškodovala lastnica. Vzrok požara še ni potrjen. Z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara pristojni nadaljujejo danes.

Okoli 21. 30 ure so bili obveščeni, da v Petrovčah gori stanovanjska hiša. Ogenj je v celoti uničil mansardni del hiše. V požaru ni bil nihče poškodovan. Ogled kraja požara pristojni opravljajo danes.

Poleg omenjenega požara so včeraj obravnavali še štiri travniško – gozdne požare.

V Šmarju pri Jelšah je ogenj uničil okoli 35 cipres, v Celju na Teharski cesti je zgorelo okoli 5.000 m2 grmičevja in suhe trave ob železniški progi. V Debru, na območju Laškega, je zgorelo okoli 30 m2 travnika. V večernih urah so požar obravnavali tudi v Bevčah pri Velenju, kjer je zgorelo okoli 15 m2 metrov gozden podrasti in trave.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 1,004 seconds.