Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 8. 6. 2021 (voznica s preveč alkohola in hitrosti s ceste in v ograjo,…)

08. 06. 2021 16:29

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  343  klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih

21  interventnih  klicev  je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih  zadev  in tujcev,  35 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

O  včerajšnji  tragični  prometni  nesreči,  v  kateri je  na avtocesti, na območju Celja, umrl romunski  voznik smo podrobneje poročali tukaj.

Od  včerajšnjega  prometnega  dogajanja  izpostavljamo  še  dve  vožnji pod vplivom alkohola.

Na  območju  Policijske postaje Žalec so včeraj pridržali voznico osebnega vozila,  ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljala s ceste in trčila v ograjo. Voznica je imela dobri dve promili  alkohola  v  krvi.  Ker  si ni uredila prevoza so jo pridržali do streznitve.  Zaradi  povzročitve  prometne  nesreče  so ji izdali plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi še obdolžilni predlog.

Pijanega  voznika so sinoči obravnavali tudi na območju Policijske postaje Radlje  ob  Dravi.  Voznik je imel 1.6 promilov alkohola v krvi. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

Na  avtocestnem  počivališču Lopata so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec  je  iz  rezervoarja portugalskega tovornega vozila ukradel dobrih 400 litrov nafte.

Iz ograjenega skladišča v Velenju je neznani storilec ukradel skoraj 300 kg bakrenih električnih vodnikov.

Na  območju  Ljubečne je včeraj dopoldne med vožnjo zagorelo manjše tovorno vozilo,  naloženo  z  rezervoarji  za  čistilne  naprave. Ogenj je v celoti uničil  vozilo  in  tovor.  Tuja  krivda  za nastanek požara je izključena, zagorelo je zaradi napake na motorju.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 2,060 seconds.