Tragična prometna nesreča na avtocesti v Celju

07. 06. 2021 20:13
foto: FB skupina Promet za Štajersko/Peter Kerš

Ob 17.27 sta na avtocesti v smeri Celja – Center proti Mariboru v Celju trčila kombinirano in tovorno vozilo. Pri tem je voznik kombiniranega vozila umrl na kraju nesreče. Gasilci PGE Celje so naletno in požarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izvlekli kombinirano vozilo iz pod prikolice tovornega vozila, odklopili akumulator, očistil po vozišču razlite motorne tekočine in s tehničnim posegom iz vozila rešili preminulo osebo. Avtocesta med priključkom Celje – center in Celje – vzhod je bila nekaj ur zaprta.

V ponedeljek okoli 17.30 ure, se je na avtocesti izven naselja Celje zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 43-letni romunski voznik tovornega vozila in 50-letni madžarski voznik tovornega vozila s priklopnikom.

43-letni romunski voznik tovornega vozila, ki je vozil  iz smeri Lopate proti Ljubečni po desnem prometnem pasu,  je  silovito trčil v tovorno vozilo s  priklopnikom, ki je stalo v koloni. Zaradi posledic silovitega trčenja je 43-letni romunski voznik na kraju nesreče umrl.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta do 21. ure v celoti zaprta, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti.

To je letos že deveta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, tretja na avtocesti.

foto: Twitter/Promet.si
Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,332 seconds.