Gorel kozolec, zagorela kuhinja, reševanja iz dvigal

05. 08. 2020 07:50

Včeraj je ob 10.20 v Libojah, občina Žalec, gorel kozolec. Posredovali so gasilci PGD Kasaze-Liboje, Zabukovica in Dobriša vas-Petrovče, ki so požar pogasili in sanirali pogorišče.

Ob 10.35 so v ulici Cesta talcev v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala rešili dve osebi.

Ob 10.54 je na Jenkovi cesti v Velenju zaradi izpada elektrike v večstanovanjskem objektu obstalo dvigalo. Gasilci PGD Velenje so s tehničnim posegom iz dvigala rešili eno osebo.

Ob 15.35 je v Dragi v Štorah zagorela kuhinja v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Prožinska vas in PGD Štore so požar omejili in pogasili ter prezračili in pregledali prostore s termovizijsko kamero. Kuhinja je bila v požaru popolnoma uničena. V pripravljenosti so bili gasilci PGD Svetina.

Ob 15.55 je v Latkovi vasi, občina Prebold, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečenim osebam, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Žalec in NMP Celje so dve poškodovani osebi prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 16.17 so na Jenkovi ulici v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom odprli vrata okvarjenega dvigala in iz njega rešili osebo.

Ob 18.52 je v Paki pri Velenju, občina Velenje, v objektu prišlo do razlitja naftnih derivatov v meteorni kanal. Gasilci PGD Velenje so namestili pivnike in razkužili kanal. Na kraju je bila tudi Policija. Lastniku objekta so svetovali, da naftne derivate takoj odstrani in poskrbi za primerno skladiščenje in uničenje. Škode za okolje ni.

Ob 19.15 sta v Ljubečni v občini Celje trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje in NMP Celje, ki so tri poškodovane osebe oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Ob 22.03 so v Trubarjevi ulici v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata v stanovanje, v katerem je bila onemogla oseba.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,712 seconds.