Celjska bolnišnica v ponedeljek po prazničnem režimu (dopolnjeno z izjavo za javnost)


Zaradi dneva solidarnosti, ki ga je Vlada Republike Slovenije razglasila za ponedeljek, 14. avgusta, bo Splošna bolnišnica Celje na ta dan organizirala delo kot delo na praznik.

To pomeni, da bodo vsi naročeni zdravstveni pregledi za ta dan odpovedani, o čemer bodo pacienti tudi obveščeni s strani osebja bolnišnice. Nadomestne termine bodo pacienti prejeli v prihodnjih dneh.

Dodano naknadno

Splošna bolnišnica Celje je danes prejela navodila s strani Ministrstva za zdravje glede organizacije dela dne 14. 8. 2023.

Tudi Splošna bolnišnica Celje bo delovala solidarnostno ter zagotavljala določene zdravstvene storitve glede na razpoložljivost kadra. Za razliko od drugi zdravstvenih ustanov je v Splošni bolnišnici Celje več kot 400 zaposlenih iz območij, ki so bila v poplavah prejšnji teden najbolj prizadeta – od Zg. Savinjske doline, Nazarij, Mozirja, Braslovč, Polzele, Petrovč do Laškega pa vse do Črne na Koroškem. Imamo zaposlene, ki bivajo v Lučah, Solčavi in Ljubnem. Zato bomo ta dan izkoristili tudi za pomoč njim.

O morebitnih odpovedih zdravstvenih storitev bodo pacienti obveščeni, nadomestni termini pa določeni že za prihodnji teden od srede do petka. Prav tako prosimo paciente iz poplavljenih območij, da nas čim hitreje obvestijo o nemožnosti udeležbe na zdravstvenem pregledu, da prejmejo nov termin obravnave.

Dragan Kovačić, dr. med., direktor SB Celje