Celjska knjižnica zopet vabi


Vlada je pred dnevi določila izjeme, ki so izvzete iz vladnega odloka o zaprtju. Med izjemami so tudi knjižnice, ki tako ponovno vabijo med svoje knjižne police.

Tudi Osrednja knjižnica Celje, ki je ponovno odprta v običajnem obsegu in v okvirih rednega odpiralnega časa. Seveda pa ob vstopu ostaja obvezno upoštevanje vseh ukrepov: nadeti si morate zaščitno masko, razkužiti roke in držati varnostno razdaljo. Če želite, si lahko ob vstopu izmerite tudi telesno temperaturo, sporočajo iz knjižnice.

K temu pa dodajajo, da naj se v knjižnico odpravi le en družinski član, obisk naj bo kratek. “Nikakor naj vam knjižnica v teh zaostrenih razmerah ne predstavlja družabnega prostora, ampak se vanjo odpravite le po nujno gradivo.  Gradivo, ki si ga želite izposoditi, morate obvezno zadolžiti na knjigomatu za izposojo, za kar potrebujete le člansko izkaznico, brez nje izposoja ni mogoča. Število obiskovalcev v knjižnici je omejeno, prav tako se v avli lahko nahajata le dve osebi.

Priporočamo, da se še naprej poslužujete brezstične izposoje gradiva, spletnih rezervacij in uporabljate e-knjižnico.  Tudi vračilo je mogoče zgolj v knjigomat, še vedno je v veljavi 3-dnevna karantena za vrnjeno gradivo.

Prepričani smo, da lahko epidemijo ustavimo s pametnim in odgovornim ravnanjem in upoštevanjem vseh ukrepov. Obisk knjižnice bo za obiskovalce in zaposlene varen le, če bomo sledili ukrepom in jih upoštevali. Za vse informacije in dodatna pojasnila nas pokličite na telefon 03 426 17 17 in 03 426 17 16,” še sporočajo ob ponovnem povabilu knjižnih moljev.