Celjski poklicni gasilci s še drugim novim vozilom (foto)


scrs-preseren003Poklicna gasilska enota Celje (PGE Celje) se je okrepila še z enim vozilom. Uporabljalo se bo za transport orodja in opreme, kakor tudi za vleko priklopnikov.

Poklicna gasilska enota Celje je pridobila novo manjše logistično vozilo primerno za vleko prikolic. Vozilo se bo uporabljalo za logistiko orodja in opreme, kakor tudi vleko priklopnikov do 3500 kg skupne dovoljene mase v vseh 14 občinah v regiji, kjer poklicni gasilci iz Celja posredujemo kot enota širšega pomena.

Potreba po takšni vrsti intervencijskega vozila se je pojavila zaradi povečanja specifičnih tehničnih intervencij širokega spektra v zadnjih letih.

Osnova poltovornega vozila, ki je primerno tudi za težko dostopen teren, saj ima stalni pogon na vsa štiri kolesa, je Volkswagen Amarok.

Vozilo pa je dodatno opremljeno z električnim vitlom z možnostjo vleka do 4300 kg, delovnimi lučmi, vlečno kljuko, radijsko mobilno postajo, cevno zaščito vozila in podvozja, ter aluminijastim rolojem tovornega prostora, saj le-ta omogoča naklad raznovrstnega orodja in opreme. Cena vozila je 48.300€.

vir: PGE Celje

iskrena-spoved-polsi-vojnik