Mednarodna razstava psov v Celju 2019 (foto)


Ta konec tedna je Celjski sejem gostil mednarodno razstavo psov CACIB Slovenia Winner 2019, ki je potekala pod okriljem Kinološke zveze Slovenije. Pasji vrvež je pritegnil je pritegnil številne ljubitelje psov in razstavljavce iz vse Evrope.

pasja-razstava-2019-celje-12Mednarodno razstavo psov je krojilo približno tisoč psov od blizu in daleč, obiskovalci pa so lahko občudovali 200 različnih pasem iz več kot 20 držav.

Na razstavi so se lahko seznanili z vzreditelji številnih pasem in si ogledali tudi najbolj redke pasme. Razstavljavci so na ogled postavili največje pasje lepotce iz vse Evrope, ki so se pomerili za naziv Slovenski zmagovalec. Ob tem so oba dneva potekale tudi specialne razstave, obiskovalci pa so lahko v vmesnem času pobožali prikupne kosmatince ali pa izbirali med pestro paleto priboljškov, ležišč, igrač in drugih za svoje ljubljenčke.

Tako v soboto kot tudi v nedeljo je potekalo tekmovanje Best in Show, ki je postreglo z zmagovalci med pasjimi lepotci. Prvi dan je sodniško najbolj prepričal samojed Anatina Eya Eskimo Smile slovenske lastnice, v nedeljo pa je najbolj blestel Amesen All About Me pasme lhasa apso.

Vsekakor pa ni dvoma o tem, da so prav vsi kosmatinci prevzeli vse ljubitelje psov, saj je razstava pritegnila ogromno obiskovalcev. Če vas ni bilo med njimi, si lahko nekaj utrinkov z dogajanja ogledate v spodnji fotogaleriji.