Dan odprtih vrat Oddelka za laboratorijsko medicino SB Celje

26. 09. 2017 10:48

Ob slovenskem dnevu klinične kemije in laboratorijske medicine, Oddelek za laboratorijsko medicino Splošne bolnišnice Celje odprl vrata vsem, ki se želijo seznaniti z njegovim delom.

Laboratorijska medicina je pomemben sestavni del zdravstvenega sistema, saj s preiskovanjem bioloških vzorcev pridobiva podatke, ki so v pomoč pri postavljanju ali potrditvi diagnoze, pri izbiri in spremljanju zdravljenja in napovedovanju izida bolezni. Prav tako je njeno delo učinkovito orodje na področju preprečevanja bolezni.

Ker bi to dejavnost radi približali širši javnosti, bodo v ponedeljek, 2. oktobra 2017, pripravili dan odprtih vrat Oddelka za laboratorijsko medicino.

Ob tej priložnosti bo ob 11. uri voden ogled prostorov Oddelka za laboratorijsko medicino na katerem si bodo obiskovalci lahko ogledali delovno okolje in se seznanili z laboratorijskimi procesi in postopki. Vse, ki se želite udeležili vodenega ogleda, vabijo, da se ob tej uri zglasijo na informacijski točki v avli bolnišnične poliklinike.

Oddelek za laboratorijsko medicino v povprečnem delovnem dnevu sprejme približno 850 naročil in 1.500 različnih bioloških vzorcev ter opravi 6.500 laboratorijskih storitev in izda 10.000 rezultatov.

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,370 seconds.