Zapora zaradi umestitve novega mostu med Liscami in Špico


Zaradi začetka izvajanja pripravljalnih gradbenih del za izgradnjo kolesarskega mostu čez Savinjo (pri Špici), ki ga bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) postavila v okviru izgradnje kolesarske povezave Celje–Žalec, je v veljavi spremenjen prometni režim z delno zaporo na odseku lokalne ceste Celje–Brnica–Kasaze.

Delna zapora, ki se razteza od parkirišča na koncu naselja Lisce do kmetije Lun v dolžini približno 200 metrov, bo trajala vse do konca leta.

Širše območje okoli delovišča; vir foto: Geopedia

Na delovišču na tem območju bo potekalo sestavljanje in umeščanje jeklene konstrukcije za most čez Savinjo pri Špici, ki bo del 10,8 kilometra dolge kolesarske povezave Celje-Žalec. Investitorica projekta je DRSI, ki z izvajalcem del, podjetjem VOC Celje, še usklajuje točno časovnico tega zahtevnega projekta.

Da bi zagotovili varnost udeležencev v prometu in omogočili izvedbo gradnje mostu, je bila uvedena začasna sprememba prometne ureditve na omenjenem odseku lokalne ceste. Spremenjen prometni režim se izvaja kot delna zapora z usmerjanjem prometa s pomočjo prometne signalizacije in rediteljev. Obvozi niso predvideni.

Udeležence v prometu, ki uporabljajo to območje za prevoze in gibanje, z Mestne občine Celje prosijo za razumevanje in strpnost. O nadaljnjih aktivnostih pri gradnji bodo javnost obveščali sproti.

Preberite tudi:

Enajst mladih s štirimesečnim izobraževanjem v podjetniškem inkubatorju začenja svojo podjetniško pot