Do 13. novembra poostrene policijske kontrole, treznim možnost ogleda koncerta

04. 11. 2016 10:40

slovenija piha 0,0Od danes do 13. novembra bodo policisti izvajali preventivno akcijo Slovenija piha 0,0. 

Vozniki, ki bodo med preverjanjem alkoholiziranosti napihali 0,0 se bodo potegovali za udeležbo na decembrskem koncertu, na katerem bodo svoje glasbene mojstrovine združili Policijski orkester, raper Zlatko in Tanja Žagar. 

5.450 voznikov, ki bodo pri preizkusu alkoholiziranosti napihali 0,0, bo namreč prejelo letak, ki ga bo treba poslati in čakati na ugoden izid žreba.

Namen akcije je osveščati voznike o nezdružljivosti alkohola z udeležbo v prometu,  zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov, a obenem tudi nagraditi tiste, ki spoštujejo pravila in za volan ne sedejo pod vplivom različnih  substanc.

Policisti  bomo v tem času preverjali, ali vozite pod vplivom  alkohola, preverjali pa bomo tudi prisotnost prepovedanih drog med vozniki. Vožnja pod vplivom alkohola ali drog je namreč izjemno nevarna, saj zmanjšuje zbranost voznika, njegove motorične  sposobnosti  in sposobnosti zaznave okolice ter odzivanja na dogajanja v prometu. Vse to pa pogosto pripelje do izjemno hudih prometnih nesreč s tragičnimi posledicami.

sola-voznje-polsi-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 1,565 seconds.