Do konca tedna poostren nadzor s poudarkom na prekoračitve hitrosti

02. 06. 2020 07:37

V petek, 29. maja 2020, med 6.00 in 15.00 uro, so policisti na območju PU Celje izvedli poostren nadzor s poudarkom na cestnoprometne prekrške prekoračene oz. neprilagojene hitrosti, prekrške enoslednih motornih vozil in kolesarjev ter ostalih hujših prekrškov.

Policisti so ugotovili 105 prekrškov v zvezi prekoračene oz. neprilagojene hitrosti udeležencev v cestnem prometu. Kontrolirali so 27 voznikov enoslednih motornih vozil pri katerih so bili ugotovljeni štirje cestnoprometni prekrški. Prav tako so policisti ugotovili 13 prekrškov kolesarjev in dva prekrška voznikov do kolesarjev.

V času od 4. maja 2020 do 31. 5. 2020 je na območju celotne RS in PU Celje potekal poostren nadzor s poudarkov na varnosti kolesarjev. Na območju PU Celje zaradi velike problematike in hkrati tudi voznikov enoslednih motornih vozil.

Na območju PU Celje so policisti kontrolirali 822 voznikov enoslednih motornih vozil. Policisti so pri nadzoru skupno preizkusili z alkotestom 350 voznikov na alkoholiziranost, pri šestih so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola, dva voznika sta odklonila preizkusa na alkoholiziranost, trije pa so bili pozitivni na prepovedane droge.

13 voznikov motornih koles je vozilo brez zaščitne varnostne čelade, 20 brez zaščitne varnostne čelade na mopedu, opravili so 6 zasegov enoslednih motornih vozil. Pri nadzoru so ugotovili še 152 prekrškov voznikov in potnikov na enoslednih motornih vozilih.

Pri kolesarjih so policisti ugotovili 565 prekrškov, opravili so 188 preizkusov na alkoholiziranost, od tega so ugotovili 37 prekrškov vožnje pod vplivom alkohola, trije so odklonili preizkus na alkoholiziranost, pet voznikov je bilo  pozitivnih na prepovedane droge. Ugotovljenih je bilo tudi 23 prekrškov ostalih voznikov do kolesarjev.

Med 1. in 7. junijem 2020 poteka poostren nadzor s poudarkom na prekoračitve hitrosti, kjer bodo dnevno izvedene poostrene aktivnosti na hitrost enoslednih vozilih in ostalih cestnoprometnih prekrškov. Prav tako je na naših cestah bistveno več cestnih prekrškov in beležimo poslabšanje varnosti v cestnem prometu, še posebej velika je problematika enoslednih vozil.

Vse voznike in ostale udeležence v cestnem prometu posebej opozarjajo in prosijo na dosledno upoštevanje vseh cestno-prometnih pravil. V tem tednu, po daljši odsotnosti, pričenjajo s šolskim poukom še ostali razredi OŠ, ki 15. junija zaključijo s poukom 9. razredi OŠ ter 23. in 24. junija 2020 tudi ostali razredi OŠ, ko bodo potekale podelitve spričeval. Zato še posebej opozarjamo na previdnost pešcev v cestnem prometu predvsem otrok in dijakov.

Vse udeležence v prometu opozarjajo naj bodo strpni in previdni ter upoštevajo cestnoprometne predpise in razmere na voziščih.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,866 seconds.