Do večera možni močnejši krajevni nalivi


Agencija Republike Slovenije za okolje je za danes od sredine dneva do vključno večera  predvsem v vzhodni polovici Slovenije napovedala možnost močnejših krajevnih nalivov.

Za območje severovzhodne Slovenije so izdali tudi oranžno opozorilo.

Na Facebook strani Neurje.si so zapisali naslednje: “Tekom današnjega popoldneva in večera se bodo na severu, severovzhodu ob nevihtah pojavljali močni nalivi, pri čemer lahko pričakujemo hudourniške poplave.

V popoldanskih urah bo veter iz južnih/jugovzhodnih smeri obrnil v vzhodno, severovzhodno smer, zato bodo posamezne nevihte, ki se bodo formirale na Madžarskem, v popoldanskih urah dosegle tudi severovzhod in sever Slovenije. Ob nevihtah lahko pričakujemo močnejše nalive, izključena pa ni niti sodra.”

Hidrološko opozorilo za Posotelje

Hidrološko opozorilo; vir foto: ARSO

Danes popoldan in v noči na torek je ARSO napovedal, da bo ob nevihtah z nalivi možno hitro naraščanje in razlivanje hudourniških vodotokov in manjših rek ter zastajanje padavinske vode v več delih države. Posamezni vodotoki lahko tudi poplavijo. Večja verjetnost za ta pojav bo ob vodotokih na vzhodni polovici države, zlasti v Zasavju, Posotelju, na območju Pohorja, Kozjaka in Slovenskih goric. V severovzhodni Sloveniji je namočenost tal že velika, kar bo povečalo površinski odtok, velika je tudi vodnatost rek

Preberite tudi:

Rešujemo skupaj – Modra luč v Celju: velika vaja celjskih služb za zaščito, reševanje in pomoč (foto)