Dobrodelni izlet v okviru projekta Sveži veter socialno ogroženih otrok s Celjskega

06. 06. 2019 07:00

img_4087

Minulo soboto so člani Leo kluba Celjskih vitezov na izlet peljali deset otrok iz celjske regije. Projekt Svež veter, ki je pred 5 leti zrastel na viteških tleh, ko so se hrabri vitezi podali na izlet z deseterico otrok, letos presega nove razsežnosti.

Že drugo leto zapored je deset slovenskih leo klubov združilo moči in popeljalo otroke iz Slovenija na nepozaben izlet. Skupaj letos kar 120 iz cele Slovenije! Namen tega projekta je, da osrečijo otroke in jih peljejo z organiziranim prevozom na celodnevni izlet po Sloveniji.

img_4086Celjski otroci so se podali na izlet v našo prestolnico in sicer v ljubljanski živalski vrt, ter mesto v malem – Mini City.

Skozi živalski vrt so se sprva sprehodili sami ter občudovali vse domače in tuje živali. Otrokom sta bila zelo fascinantna morska leva z vsem svojimi vragolijami in akrobacijami. Nastopil je čas počitka kjer so se otroci pozabavali na igralih in se okrepili z zdravo malico. A počitek ni trajal dolgo, saj so otroci nestrpno čakali na nadaljevanje izleta. Sledil je namreč voden ogled živalskega vrta, v učilnici pa so si lahko otroci pobliže ogledali kopensko želvo in ameriškega goža, katera so se lahko tudi dotaknili, najpogumnejši pa so si kačo nadeli okoli vratu.

Naslednja postaja izleta je bil ljubljanski BTC kjer so se sprva dodobra najedli kosila, nato pa polni energije nadaljevali izlet v največje otroško mesto v malem – Mini city kjer so otroci kar tri ure s pomočjo didaktične igre pod vodstvom izkušenih animatorjev spoznavali različne poklice in osvajali uporabna znanja za vsakodnevno življenje.

Tako otroci kot leoti so se veliko naučili, predvsem pa zabavali.

O SVEŽEM VETRU

Svež veter je priložnost, da otroci preiskusijo nekaj novega, poučnega in avanturističnega, predvsem pa nekaj, česar jim starši zaradi različnih razlogov sicer ne morejo omogočiti. Projektna ideja je zrasla na celjskih tleh, ko so se hrabri vitezi podali na izlet z deseterico otrok. Letos pa projekt zaobšel podravje, prestolnico in obalo. Pri organizacij in izvedbi sodeluje kar 10 Leo klubov (Ljutomer, Maribor, Rogaška Slatina, Slovenska Bistrica, Ptuj, Slovenske Konjice, Celje Vitezi in Celje Mavrice, Koper Capodistria in Ljubljana). Na enodnevni izlet se bomo odpravili 1. junija. 100 otrok bo preživelo brezskben dan in ustvarilo nepozabne spomine, svež veter pa bo raznesel njihove široke nasmehe.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,957 seconds.