Celjsko društvo delovnih invalidov z novimi prostori v Vojniku


Medobčinsko društvo delovnih invalidov Celje, kot se danes imenuje, je bilo ustanovljeno leta 1969 in združuje več kot 1400 članov. V društvu si vseskozi prizadevajo izboljšati položaj invalidov, k temu pa bo prispevalo tudi odprtje Medgeneracijskega centra Čebel’ca. 

Ekipa članov društva pri vhodu v novo pridobitev; vir foto: MDDIC

Društveni prostori na Kocenovi 4 v Celju so majhni, zato so hvaležni, da so v Vojniku dobili velik, dostopen prostor, ki ne bo namenjen samo invalidom, ampak vsem, ki jih bo aktivnost zanimala.

“Povabili bomo tudi otroke in jih skušali vpeti v osveščanje. S tem jim bomo približali drugačnost, jih podučili o pomenu sprejemanja drugačnosti in medsebojne pomoči,” nam je zaupala predsednica društva Dragica Mirnik.

Kontaktne informacije MDDIC

Da je lokacija zunaj Celja v društvu ne vidijo težave, saj obstajajo lokalni prevozi, pri tem pa lahko zainteresiranim pomagajo tudi sami.

Mirnik nam je še povedala, da so invalidi zaradi svoje oviranosti in drugačnosti za marsikaj prikrajšani. V društvu si prizadevajo si, da bi jim približali različne dejavnosti, jih ozaveščali o njihovih pravicah in možnostih ter jim tudi konkretno olajšali življenje.

“Prav tako opažamo, da so invalidi velikokrat osamljeni, zato jim pripravljamo razna druženja. Druženja v delavnicah so zelo zaželena, saj se tu počne to, kar jim je všeč,” je o pomenu tovrstnih aktivnosti dejala naša sogovornica. Poleg predavanj organizirajo delavnice peke in kuhanja, pogovorne urice, ročnodelske delavnice itd.

Sredi marca se bodo člani društva zbrali na občnem zboru.