Festival družin na Rogli 2013 (foto)

18. 06. 2013 18:16

Pretekli vikend – 15. in 16. junija – je bil na Rogli 7. festival družin. Tokrat je bilo dogajanje prvič tudi v soboto in najpogumnejše družine so noč prebile kar tam, nekatere, kljub dežju, celo v šotorih.

Glavno dogajanje pa je bilo v nedeljo – zbralo se je nekaj tisoč ljudi. Mogoče je bilo videti družine vseh starosti in velikosti – od tričlanskih pa vse do osem, deset ali celo dvanajst članskih.

Veliko število otrok se je poznalo na vrvežu med sveto mašo, s katero se je uradno začel nedeljski program. Mašo sta darovala Simon Potnik in Janez Rus (sicer znan iz vloge “bruca” v odličnem slovenskem filmu V leru), s petjem in igranjem na inštrumente pa so jo popestrili otroci iz različnih župnij.

Nadaljevanje programa je sledilo na številnih prizoriščih. Nekatere dejavnosti so se odvijale cel dan – različne otroške delavnice, stojnice, športne igre, skavtske igre, lov na zaklad … Na prizorišču je bil postavljen tudi labirint, v katerem so lahko tako otroci kot starši (tudi z vozički) iskali izhod.

Na programu pa so bile tudi številne druge zanimive točke. Posebej lahko izpostavimo okroglo mizo o očetovstvu, na kateri so bili gostje pevec Adi Smolar, nekdanji smučarsko skakalec Franci Petek, marketinški strokovnjak Aleš Lisac in direktor zavoda Iskreni.net Igor Vovk, ki so spregovorili predvsem o svoji vlogi očeta. predavanje zakoncev Pečarič o različnih vlogah moža in žene v zakonu, predavanje psihologa Mihe Rutarja o sočutnem očetovstvu in zakoncev Nidorfer o prižiganju ognja ljubezni v zakonu. Poskrbljeno je bilo tudi za glasbeno kulturni program, s koncertom Foxy teens in Adija Smolarja ter uprizoritvijo monokomedije Hagada Gregorja Čušina.

Kot je mogoče razbrati že po naslovih predavanj je bila glavna tema festivala očetovstvo – 16. junij je namreč mednarodni dan očetovstva.

Velik del festivala je bilo staršem na voljo varstvo za otroke ali miren kotiček, kamor so mlajše lahko dali spat za čas popoldanskega počitka, kjer so mame lahko našle tudi miren kotiček za dojenje.

Vse je bilo urejeno otrokom in družinam prijazno, tudi zahvaljujoč številnim prostovoljcem, ki so izvajali programe, hkrati pa bili na voljo za pomoč in informacije.

Že sam po sebi bi bil umik na Roglo ob letošnjem prvem vročinskem valu zelo prijeten za vsako družino, ob tako razgibanem in pestrem festivalu pa je bil odličen dan več kot zagotovljen.

Oglejte si fotogalerijo z nedeljskega dne festivala družin.

[simpleviewer width=100% height=700 id=400]

t: L. Č., f: R. Č.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
190 queries in 0,938 seconds.