Jesenski Teden restavracij: kulinarični užitki za žepu prijazne cene

20. 10. 2016 18:58

10481946_712019915534855_521488921894073168_nSlovenija bo te dni še dodatno kulinarično obarvana, saj se v deželico na sončni strani Alp vrača Teden restavracij, v okviru katerega se bomo lahko razvajali od 21. do 30. oktobra.

Pričakujejo vas najboljše slovenske restavracije, ki vam ponujajo posebne menije po posebni ceni – 16 evrov. Toda, pozor, cilj Tedna restavracij ni poceni jesti, temveč dobro jesti! Cena je samo pot do uresničitve tega cilja. Teden restavracij ni tekmovanje, je pa primerjava. Doslej je običajen gost poznal tri, morda štiri gostilne ali restavracije. S Tednom restavracij se mu je odprl nov svet, spoznal je, kako velika in okusna je kulinarična Slovenija. Hkrati pa gre za priložnost, da se ustavimo in enostavno uživamo ob kvalitetni hrani.

Teden restavracij je sicer akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, namenjena vsem dobrojedcem. V akciji sodelujejo najboljše slovenske restavracije, ki obiskovalcem Tedna restavracij ponujajo posebne menije po posebni ceni, ki je praviloma precej nižja od običajne cene v teh restavracijah. Meniji morajo ustrezati kriterijem vrhunske kakovosti, fiksna cena pa je za vse enaka in predstavlja najboljše razmerje visoke kakovosti in žepu prijazne cene, ki lahko brez dvoma privabi še tako zahtevnega gurmana.
Uradna spletna stran Tedna restavracij je: www.tedenrestavracij.si.

Tudi na Celjskem se bomo lahko kulinarično razvajali, saj v tednu restavracij sodelujejo PAVUS – Grad Tabor (Laško), Hotel Evropa (Celje), Galerija okusov (Petrovče) in Gostilna Francl (Celje), ki nas je še posebej prepričala.

Gostilna Francl vas bo očarala s tradicijo in nepozabnim kulinaričnim doživetjem

10553690_712023722201141_8316426733441214718_o francl-druzina-resized-1024x683Tudi Celje z okolico ponuja precej bogat nabor uveljavljenih restavracij, ki sodelujejo v akciji Teden restavracij, med katerimi lahko posebej izpostavimo Gostilno Francl.

Gre za gostilno z izjemno bogato tradicijo, saj Francl že 121 let skrbi za dobro počutje vseh generacij. Včasih knapi, apnenčarji in splavarji, sedaj imenitni gostje iz bližnje in daljne okolice. Gostilna Francl svoje goste privabi ravno z odlično tradicionalno noto, saj v družini Završek že skozi več generacij prenašajo toplino in kvaliteto nezamenljive babičine kuhinje. Dobrote pa so poprijele nekoliko novejšo podobo in “okus” okoliških kmetij, ki s svojimi domačimi pridelki skrbijo, da so njihovi jedilniki tako pestri.

Ravno zato ne preseneča, da so že več kot stoletje nepogrešljiv del slovenske kulinarike, s svojo pestro izbiro pa prepričajo obiskovalce od blizu in daleč. Živijo v sožitju z naravo, ki narekuje njihove jedilnike, zaradi česar boste vedno znova deležni svežih in domačih dobrot.

Vse to lahko kar sami preverite na njihovem meniju v okviru Tedna restavracij:

Pozdrav iz kuhinje – Martinovo se bliža

***

Kremna bučina juha, kozja albuminska skuta z ingverjem

***

Kozjansko govedo – Rebra, prašniki in rep

Sorževa koruzna polenta

Fermentirana zelenjava in jurka

ALI

Skrivnosti brezmesne jeseni

***

Slivova tortica, sladoled, lizika

Cena za njihov izbran meni znaša 16 evrov, predhoda rezervacija pa je obvezna. Tudi sami imajo zelo pozitivne izkušnje z akcijo Teden restavracij, saj prihajajo drugi gostje kot ponavadi in prepustijo izbiro hrane gostincu. “Tudi povprečna starost obiskovalcev Tedna restavracij je nižja od naših običajnih gostov. Je pa Teden restavracij enkratna priložnost,  da obiskovalci za zmerno ceno poskusijo drugačne jedi, ki so pripravljene s sodobnimi tehnikami,” je komentiral lastnik Peter Zaveršek.

Če še ne veste, kam bi se odpravili ob Tednu restavracij, je Gostilna Francl pravi kraj za razvajanje vaših brbončic. Dober tek!

*promocijska novica

 

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 3,770 seconds.