Kam na poceni kopanje na Savinjskem

05. 07. 2016 23:45

plavanje-mladinaPočitnice so brezskrbni čas za šolarje. Za starše pa spet skrb, kaj bodo počeli vaši mulčki 2 meseca! Preverili smo možnosti kopanja na širšem Celjskem (cene in ponudbo), da se boste lažje odločili.

celje-bazenCeljski bazen: brezplačen Wi-Fi in izposoja omaric
Na Celjskem bazenu ima voda v povprečju med 25 in 26 stopinj. Ponujajo brezplačen dostop do spleta, zastonj izposojo ležalnikov, senčnikov ter omaric za hrambo osebnih stvari. Štirinožne prijatelje morate pustiti doma.
Otroci do 3 let imajo brezplačen vstop.Vstopnica za odrasle med tednom stane 5 evrov, za otroke do 12 let 3,50 evra. Po 15. uri je za odrasle vstopnina 4 evre, za otroke do 12 let pa 3 evre. Cene so ob vikendih nekoliko višje. Zelo ugodne pa so družinske vstopnice, za 2 odrasla in 2 otroka boste naprimer odšteli 12 evrov.

Prebold iz zraka. Foto: Tomaž Škorjanc
Prebold iz zraka. Foto: Tomaž Škorjanc

Bazen Prebold: letna vstopnica za mladostnike do 18 let 1 evro
Vabi tudi bazen v Preboldu. Temperatura vode je med 24 in 28 stopinjami. Bazensko ponudbo dopolnjuje možnost igranja odbojke na mivki, tenisa, nogometa ali košarke, dostopate lahko tudi do spleta. Hišni ljubljenčki na bazen nimajo vstopa.
Otroci iz vrtca in osnovne šole Prebold imajo brezplačen vstop na bazen. Odrasla vstopnica stane 5 evrov, od 14. ure naprej pa 4 evre. Za mladostnike do 18 leta znaša vstopnina 1 evro, letna vstopnica zanje pa 10 evrov.

Jezero Velenje: poseben prostor za hišne ljubljenčke
Zelo podjetno in družbeno odgovorno se obnašajo tudi v Velenju, kjer so iz tamkajšnjega jezera naredili pravo vodno doživetje. Za obiskovalce je brezplačen vodni park z napihljivimi igrali, na voljo pa so tudi urejene površine, kjer so dobrodošli pasji prijatelje. Za doplačilo je možna izposoja različnih plovil, ležalnikov in senčnikov.

Kopanje na Šmatinskem jezeru?
Je najverjetneje vprašanje marsikaterega Celjana. Ker ne sodi v kategorijo kopalnih voda, se tam ne izjavaja kontrola kvalitete vode in ni reševalcev iz vode. Zato je kopanje vas ali vaših psičkov na lastno odgovornost. Podobnih »kopališč«, ki to uradno niso, je sicer po dolini še precej.

Termalna doživetja
Možnosti za »namakanje« v okolici je sicer še kar nekaj – v obliki termalnih kopališč, kot so Thermana Laško, Terme Snovik, Rimske terme, Aqualuna, Topolšica, Dobrna, Banovci, ipd.

Še vedno pa velja, da ohladitev na koncu ni (samo) stvar debele denarnice, ampak predvsem idej. Mini bazen za 15 evrov na domači terasi lahko prav tako zelo dobro služi namenu – ohladitvi. S kakšnim vodnim balončkom pa poskrbite še za obilico zabave!

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
205 queries in 0,811 seconds.