Kateri zdravniki po Sloveniji trenutno sprejemajo nove paciente (interaktivni zemljevid)

27. 12. 2021 11:58

V Znanstvenem društvu Sledilnik so razvili aplikacijo zdravniki.sledilnik.org v kateri lahko preverite, kje in kateri zdravnik (družinski zdravnik, pediater, ginekolog ali zobozdravnik) trenutno še sprejema nove paciente.

Aplikacija deluje na osnovi podatkov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki redno objavlja seznam zdravnikov, ki so lahko osebni zdravniki. Ker so že pred leti podatke poskušali objavljati v bolj uporabnejši obliki, kar je med uporabniki naletelo na pozitiven odziv, stran pa se nato ni več redno vzdrževala zaradi pogostih sprememb na podatkih ZZZS, so se pri Znanstvenem društvu Sledilnik odločili, da te podatke znova predstavijo v uporabnikom in uporabnicam prijaznejši obliki: preko imenika in iskalnika, kjer lahko uporabniki hitro vidimo dostopnost zdravnikov v naši bližini.

Z nazornejšim informiranjem in prikazom prostih zdravnikov zavarovanim osebam želijo ustvarjalci olajšati izbiro osebnega zdravnika in hkrati opozoriti na pomanjkljivosti v nekaterih področjih. Aplikacija je v testni fazi, v njo pa so umestili vse specialiste javne mreže na primarni ravni s področja družinske oziroma splošne medicine, pediatrije, ginekologije in stomatologije. Najdete jo tukaj:

Projekt je zasnovan na osnovi odprte kode in dostopen vsem razvijalcem tudi na https://github.com/sledilnik/zdravniki.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 0,885 seconds.