Ljudska univerza Celje z vami že 60 let!

18. 12. 2019 12:37

picsart_12-18-09-45-30

V teh prazničnih dneh praznuje tudi naša LUC. Tisti malo starejši se jo še dobro spomnijo pod imenom Delavska univerza Celje, to ime pa je dobila pred 60 leti, torej leta 1959. Sicer pa so njeni začetki še starejši, saj so se v njej, seveda pod drugim imenom, učili od leta 1921 dalje.

Ponosni smo, da že ves ta čas odgovarjamo na potrebe lokalnega okolja in izobražujemo ljudi po načelih vseživljenjskega učenja. V zadnjih nekaj letih smo uspeli narediti kar nekaj uspešnih razvojnih korakov, saj smo povečali ponudbo formalnih in neformalnih izobraževanj, okrepili podporne dejavnosti (svetovanje, možnost samostojnega učenja, učno pomoč, karierni kotiček), se usmerili k programom, ki nudijo podporo ranljivim ciljnim skupinam (brezposelnim, priseljencem, zapornikom, starejšim, nižje izobraženim idr.), in razširili našo dejavnost na področje sociale z ustanovitvijo družinskega centra. Postali smo aktivni tudi na področju socialne aktivacije in integracije priseljencev in priseljenk v slovensko okolje. Vso našo dejavnost poskušamo približati tudi širše, saj delujemo še v občinah Dobrna, Vojnik, Štore in Laško. Ne nazadnje smo v zadnjem letu okrepili tudi mednarodna sodelovanja, saj smo bili uspešni pri prijavi na mednarodne projekte.

Kot javni vzgojno-izobraževalni zavod v lokalnem okolju uresničujemo svoje poslanstvo in širimo kulturo vseživljenjskega učenja. Skrb namenjamo tudi kakovosti delovanja, prav tako pa redno načrtujemo in izvajamo promocijske aktivnosti, s katerimi želimo našo dejavnost približati čim širšemu krogu potencialnih udeležencev izobraževanja odraslih.

Ljudska univerza Celje – mi jo imamo radi in verjamemo, da jo imajo v lepem spominu tudi vsi tisti, ki jim je kakorkoli pripomogla na različnih življenjskih poteh. Zato hvala vsem, ki skupaj z nami pišete vse te zanimive izobraževalne in osebne zgodbe!

LU Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,535 seconds.