Mednarodna razstava mačk Celje 2016 (foto, video)

16. 10. 2016 10:16

DSCN0502 (Kopiraj) DSCN0508 (Kopiraj)15. in 16. oktobra 2016 je Felinološko društvo Celje zopet poskrbelo za pravo poslastico za vse ljubitelje mačk in v dvorani R Celjskega sejmišča že 29. leto zapored organiziralo razstavo mačk. 

Mednarodna razstava pasemskih mačk je privabila več kot 200 razstavljalcev mačk iz vse Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Švice, Grčije, Nemčije in Bolgarije.

Pestro obarvan program se je začel že v soboto, ko je potekal izbor najlepših mačk v posameznih pasmah in izbor najlepših treh mačk po izboru obiskovalcev, prav tako pa so se v best of programu izbirali še najlepši mladiči, nevtri in odrasli. Tekom programa je potekalo še prav posebno tekmovanje mačk z barvnimi oznakami.

Za vrhunec dogajanja je zvečer potekala še skupna gala večerja na Celjskem gradu, kjer so si ljubitelji mačk lahko izmenjali izkušnje in prijazne besede.

Mednarodna mačja razstava je svoja vrata znova odprla v nedeljo, ko je potekal izbor najlepšega legla, izbor najlepših treh mačk po izboru občinstva in še en izbor najlepših mladičev, nevtrov in odraslih.

DSCN0516 (Kopiraj)

DSCN0528 (Kopiraj) DSCN0579 (Kopiraj)Mačke je ocenjevala strokovna komisija, ki so jo sestavljali Hanne Sofie Sneum (DK), Eric Reijers (CZ), Thea Friškovec (CH), Stéphane Henry (FR) in Martin Šanda (CZ). Na letošnjem sejmu so sicer prevladovale svetobirmanske, britanske mačke in seveda tudi Maine Cooni.

Na samem dogodku smo lahko poklepetali tudi Društvo POŽIV Velenje, ki skrbi za živali brez skrbnikov, na mačji razstavi pa je prav z njihovo pomočjo nekaj muck našlo nov dom. Obiskovalci so se lahko udeležili tudi brezplačnih veterinarskih posvetov in se naučili marsikaj novega in fascinantnega o skrivnostnem svetu mačk.

Poleg tega se je predstavilo tudi več ponudnikov mačje hrane in pripomočkov, obiskovalci pa so se tudi lahko fotografirali z mačkami in jih navdušeno božali.

Felinološko društvo Celje je tudi letos dokazalo, da lahko kljub svoji maloštevilčnosti članov izpeljejo izjemno organizirano in mednarodno priznano razstavo mačk, ki vsako leto pritegne veliko zanimanja in v Celje privabi prave ljubitelje mačk od blizu in daleč.

Vabljeni k ogledu fotogalerije in video posnetka s sobotnega dogajanja.

[simpleviewer width=100% height=700 id=1042]
Tina Ožvald

fitness-olimpus-polsi

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 1,786 seconds.