Na Krekovem trgu se lahko sprehodite skozi novo razstavo

10. 01. 2021 09:24
Evropska sredstva povezujejo: potujoča fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo

Mestna občina Celje je na pobudo Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko na Krekovem trgu postavila fotografsko razstavo z naslovom Evropska sredstva povezujejo.

Razstava gostuje v vseh dvanajstih razvojnih regijah do konca junija 2021, nato pa se bo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU preselila na Brdo pri Kranju.

Na razstavi sta predstavljena tudi dva celjska projekta: Ukrepi za izboljšanje kolesarskega prometa in javnega potniškega prometa v MOC (Celebus in KolesCE) in Generator (Tehnopark Celje).

Z razstavo želi Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih, občine pa predstavljamo svoje najboljše projekte. “Evropska sredstva nas namreč povezujejo na različne načine, vsak dan in na vsakem koraku. Povezujejo nas, ko se peljemo po novih cestah, kolesarskih stezah, ko prečkamo most ali takrat, ko pustimo avto na P+R parkirišču in se s kolesom odpeljemo v službo. Evropska sredstva povezujejo otroke na urejenih igriščih, šolajočo mladino pri številnih dejavnostih, starejše pri druženju z mladimi, zaposlene pri vsakodnevnem delu. Evropska sredstva nas povezujejo pri skrbi za okolje, ohranjanju narave, pri pridobivanju novih znanj in razvoju podjetniških idej. Evropska sredstva nas povezujejo preko številnih projektov, ki smo jih ustvarili skupaj. V vsaki občini, v vsaki regiji, širom po Sloveniji,” so ob odprtju razstave zapisali na Mestni občini Celje.

Na razstavi je predstavljenih zgolj nekaj lepih in uspešnih zgodb iz vseh 12 razvojnih regij. Sicer pa lahko dobre zgodbe in prihodnost izvajanja kohezijske politike spremljate tudi na www.eu-skladi.si.

Razstava je nastala v sodelovanju z občinami Benedikt, Celje, Cirkulane, Grosuplje, Krško, Ljubljana, Lukovica, Mirna Peč, Murska Sobota, Novo mesto, Ribnica, Semič, Šentjur in Velika Polana in upravičenci sofinanciranih projektov. Aktualno dogajanje v zvezi z razstavo spremljajte na https://www.facebook.com/EUSkladi/.

foto: MOC

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 1,783 seconds.