Na Ljudski univerzi Celje ponovno odmeva otroški smeh! (foto)


Ljudska univerza Celje je bila ponovno izbrana na javnem razpisu Centri za družine, ki ga sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ).

Gre za 5-letni projekt, ki ponuja brezplačno podporo in pomoč vsem članom družine. Med vsakimi počitnicami je na voljo tudi celodnevno brezplačno varstvo za otroke, ki starše razbremeni skrbi glede varstva, otroci pa so deležni kvalitetnega preživljanja prostega časa. »Prvomajske počitnice pri nas, so tako ponovno polne doživetij in smeha«, pove koordinatorica projekta Maja Krivec in dodaja, da se otroci radi vračajo, saj se med druženjem z vrstniki spletejo prave prijateljske vezi.

Družine po brezplačno pomoč k priznanim strokovnjakom

Družinski center LU Celje predstavlja velik doprinos za mesto Celje in njegovo okolico, saj so vsebine, ki se izvajajo, za uporabnike BREZPLAČNE.

Vsak torek zvečer so na voljo spletna predavanja za starše, ki jih vodita dr. Drago Jerebic in dr. Sara Jerebic, specialista zakonske in družinske terapije iz Družinskega inštituta Bližina. Oba izvajata tudi individualna svetovanja za posameznike in družine. Podporne skupine za ženske, moške, starše (prisotnost obeh staršev) in zakonce v razhodu pa vodi Sabina Rožen, sistemska psihoterapevtka. Za otroke in mladostnike organizirajo delavnice o samozavesti, čustvih, odnosih … Najbolj zaželena vsebina pa so zagotovo počitniške aktivnosti, ki jih vodita Mojca Šanca in Dijana Dević. »Otrokom so na voljo trije topli obroki, različne ustvarjalne in športne aktivnosti in seveda odlični mentorici, ki vodita aktivnosti in program«, pove koordinatorica in zaključi, da je resnično ponosna na svoj tim saj projekt soustvarjajo odgovorni in srčni strokovnjaki, ki jim je pomembno, da ljudem ponudijo pomoč zdaj, ko jo marsikdo potrebuje.

Za več informacij poglejte na spletno stran: www.lu-celje.si ali pokličite na 03/428 67 52