Napihal kar na izpitni vožnji

30. 11. 2018 12:14

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj med 14. in 15. uro izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov v cestnem prometu, s poudarkom na ugotavljanju vožnje pod vplivom alkohola,vprepovedanih drog, zdravil ter drugih psihoaktivnih snovi.

Na območju Ljubečne so med praktičnim usposabljanjem kandidata za voznikav”B” kategorije na izpitni vožnji, ustavili osebni avtomobil šole vožnje. Kandidatu za voznika je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar so mu izdali plačilni nalog v višini 1.200 €. Kandidat je ponovno opravljal vozniški izpit “B” kategorije, saj mu je bil v preteklosti že dvakrat izrečen ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zoper šolo vožnje sledi prekrškovni postopek.

V Velenju so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil strokovni pregled, ki mu je bil odrejen zaradi suma prisotnosti prepovedanih drog v telesu. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, za prekršek je predpisana globa 1200 € ter stranska sankcija 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V Šempetru v Savinjski dolini so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, za prekršek je predpisana globa 1200 evrov ter stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Preberite tudi današnje poročilo PU Celje (klik!)

cubismo-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,990 seconds.