Po štirih mesecih se boste lahko ponovno sprehodili med knjižnimi policami Osrednje knjižnice Celje

14. 02. 2021 12:00

Od jutri, ponedeljka, 15. februarja, se bodo v Sloveniji sprostili mnogi ukrepi in odprle številne dejavnosti. Po kar štirih mesecih se boste tako lahko ponovno sprehodili med knjižnimi policami Osrednje knjižnice Celje in si sami izbrali gradivo.

Ker epidemija še ni preklicana in so nekateri ukrepi ter omejitve do nadaljnjega še vedno v veljavi, iz Osrednje knjižnice Celje sporočajo in svetujejo naslednje:

 1. Število obiskovalcev v knjižnici je omejeno, na kar boste pri vhodu v avlo tudi opozorjeni. V primeru, da je določeno število doseženo, boste morali na vstop počakati pred knjižnico.
 2. Razkuževanje rok, zaščitna maska, varnostna razdalja in merjenje temperature so obvezni (pomembno: merilnik temperature je skladen z varstvom osebnih podatkov, je popolnoma anonimen in ničesar ne beleži, neposredno prikaže zgolj vašo telesno temperaturo).
 3. Gradivo, ki ga boste sami izbrali med policami, tudi sami zadolžite na knjigomatu. Potrebovali boste le člansko izkaznico, brez katere izposoja ne bo mogoča.
 4. Gradivo, ki ste naročili po spletu ali telefonu, prevzamete pri knjižničarki za izposojnim pultom.
 5. Izposodite si lahko tudi revije in časopise, a časopisna in študijska čitalnica še naprej ostajata zaprti.
 6. Dobra novica za študente!! Steklene študijske učilnice lahko uporabljate za samostojno učenje, razkužite si roke. V posamezni učilnici se lahko nahaja zgolj ena oseba.
 7. Še naprej vas spodbujamo k uporabi brezstične izposoje, torej si gradivo naročite vnaprej in prevzamete pri pultu.
 8. V knjižnici se zadržujte čim krajši čas, vanjo naj se odpravita le 2 družinska člana hkrati. Saj veste, število obiskovalcev je omejeno.
 9. Vabimo vas k izposoji bralnih paketkov za najmlajše pa tudi odrasle bralce. Čakajo vas v avli.
 10. Če imate kakšno vprašanje ali težavo, se obrnite na najbližjega knjižničarja ali nas pokličite na tel. 03 426 17 17 ali 03 426 17 16.
 11. Vsi napotki veljajo tudi za naše krajevne enote v Vojniku, Štorah, Dobrni in Šmartnem v Rožni dolini.

foto: OKC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 3,330 seconds.