Odprtje razstave v sklopu projekta »Očistimo celjske hribe« (foto)

05. 11. 2019 15:38

Celjski mladinski center je v mesecu septembru organiziral čistilno akcijo »Očistimo celjske hribe«, ki je bila pobuda mladinskega centra ter skupine ekološko ozaveščenih dijakov Gimnazije Celje – Center, ki so želeli spodbuditi svoje vrstnike k aktivni skrbi za okolje v katerem živimo. Slednji so v sodelovanju s člani tabornikov Rod II. grupe odredov Celje in mladinskimi delavci iz Celjskega mladinskega centra, pobirali smeti na petih različnih sprehajalnih trasah v neposredni okolici mesta Celje, ki so zaradi svoje priljubljenosti onesnažene s smetmi.

mcc-razstava-ocistimo-celjske-hribe006Kasneje so, prav tako v mesecu septembru, v Celjskem mladinskem centru izvedli delavnico izdelovanja nakupovalnih vrečk iz recikliranega odpadnega tekstila, pod mentorstvom mlade celjske umetnice Katje Kovše. Oblikovali so izdelke, katerih slogan je bil ozaveščati lokalno skupnost o čistem okolju in so bili razstavljeni v ponedeljek, 4.11.2019, kot del omenjenega projekta.

Z odprtjem razstave želijo informirati širšo javnost o recikliranju odpadkov in spodbujati ločevanje le teh, ter opozoriti na pomen čistega lokalnega okolja, filozofije čim manj odpadkov in trajnostne uporabe izdelkov. Razstava v Celjskem mladinskem centru bo na ogled v razstavnem prostoru Celjskega mladinskega centra predvidoma do naslednjega petka, 15.11.2019.

foto: Tilen Križnik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
206 queries in 1,573 seconds.