Ovitki za telefone


1

Zaradi vse hitrejšega razvijanja mobilnih telefonov, se morajo sorazmerno temu razvijati tudi produkti, kateti varujejo naše igračke pred skoraj da neizogibnimi poškodbami. Mobilni telefoni so vse krhkejši, večji in posledično tudi ne rodni. Kljub pazljivosti se še prehitro zgodi, da nam spolzi iz rok, ali pa nam preprosto pade na tla med samim vibriranjem, ko je telefon položen na robu mize. Pa si poglejmo, kaj nam ponuja svetovni in slovenski trg.

Sprva so se pojavili povsem navadni gumijasti ovitki, prozorne ali črne barve. Ovitki so bili zelo redki, dobiti se jih je dalo, le pri pooblaščenih prodajalcev telefonov. Kmalu so se pojavili tudi tako imenovani preklopni ovitki, ki izgledajo kot nekakšna torbica za telefon. Preklopna torbica se je med ljudi zelo hitro prijela, saj je zaradi svoje praktičnosti prepričala številne uporabnike. Šele po nekaj letih, ko so se pametni telefoni do dobra razvili, so se začeli pojavljati ovitki in trgovci z pestro ponudbo ovitkov, tako da si lahko potrošniki v Sloveniji privoščijo ovitke, ki so bolj robustni, zelo tanki, s poslikavo, imajo reže za kartice, stojalo za posnetke, vgrajeno baterijo… in še bi lahko naštevali.

2

Najbolj znana proizvajalka ovitkov je seveda Kitajska. Od tam lahko naročimo vsi, če le imamo ustrezne bančne kartice in zaupanja v njihove trgovce. Dobavni roki so izredno dolgi, tudi do dva meseca, povprečje pa je dober mesec dni. Izdelki nimajo nobene garancije, poleg tega, pa sploh ne vemo ali bomo prejeli uporaben izdelek, ki bo kompatibilen z našo GSM napravo.

3

V Sloveniji imamo široko ponudbo ovitkov, nič ne zaostajamo v primerjavi z drugimi državami iz Evrope. Praktično nam jih ponujajo na vsakem vogalu, v fizičnih trgovinah, kot tudi na spletu, npr. v spletni trgovini https://www.topizbira.si/. Cene se med seboj ne razlikujejo veliko. Pomembno je, da si izberemo ovitek, ki nam bo všeč in bo imel močan oprijem z dlanjo in s tem zmanjšal možnost, da nam pade na tla.