Paketi pomoči za socialno ogrožene občane

24. 04. 2020 10:00

paketZaradi epidemije so se stiske socialno ogroženih občanov še poglobile.

Mestni občini Celje in celjska območna enota Rdečega križa sta zato pripravila 469 paketov, v katerih so osnovni prehrambeni izdelki in izdelki za osnovno higieno.

Prostovoljci Rdečega križa so pakete, ki jih je financirala občina, v teh dneh že začeli deliti pomoči potrebnim. 

Kot je znano, son a MO Celje že na začetku epidemije poskrbeli, da celjski osnovnošolci iz socialno ogroženih družin v teh izrednih razmerah ne bodo ostali lačni. S pomočjo OŠ Lava jim tako zagotavljajo tople obroke hrane, za katere so tako otroci kot njihovi starši zelo hvaležni. Na začetku je bilo za topli obrok prijavljenih 37 otrok, zdaj pa je to število naraslo na 60. Med njimi je tudi nekaj otrok iz celjskih vrtcev.

Brez težav deluje tudi Javna kuhinja, v kateri dnevni topli obrok zagotavljajo okoli 300 osebam, ki so materialno ogrožene. Uporabniki se dosledno držijo vseh navodil in priporočil. Po topel obrok prihajajo s svojo posodo, skrbijo za medsebojno varnostno razdaljo in večkrat povedo, kako veseli in hvaležni so, da imajo na voljo toplo hrano. V času epidemije se ni zgodilo, da bi zaradi kršenja navodil moral posredovati varnostnik, ki tam skrbi za red.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,130 seconds.