Po katerih spolnih pripomočkih najpogosteje posegajo Celjani?


Pred petimi leti je Celjane presenetila novica o prihodu erotičnega sejma Erotika 69 v mesto. Odzivi nanj so bili različni; nekateri so bili zgroženi, drugi so iz družbenega in gospodarskega vidika erotični sejem ocenili kot dober posel za Celje, spet tretji pa so bili nad sejmom navdušeni predvsem zaradi lastnega užitka. Te dni v Celju poteka že peti mednarodni sejem Erotika 69, ki smo ga po njegovem odmevnem uspehu minulih let Celjani že vzeli za svojega. Sejem s svojim hedonističnim predznakom premika družbene norme ter s pestrim programom poskrbi za zadovoljstvo vseh obiskovalcev.

Ob prihodu erotičnega sejma se nam je na Celje.info porajalo vprašanje, kako spolno odprti pravzaprav so Celjani, po odgovore pa smo se odpravili v eno izmed celjskih erotičnih trgovin. Na njihovih prodajnih policah prevladujejo predvsem vibratorji, zabavna darila, lubrikanti, kondomi, erotično perilo DVD-ji, vaginalne kroglice, črpalke, umetne vagine, lutke in ostali produkti, Celjani pa med njimi najraje posegajo po različnih vibratorjih, erotičnemu perilu ter zabavnih darilih. Kljub pestri paleti zabavnih erotičnih daril pa obiskovalci trgovine še vedno največ spolnih pripomočkov kupujejo zase. Ob tem prevladuje nakup erotičnih pripomočkov nad nakupovanjem DVD-jev, saj so njihovi časi v dobi interneta mimo.

V prodajalni bi težko izpostavili en tip potrošnika, saj se vanjo odpravijo tako izjemno sramežljivi posamezniki, kot tudi tisti, ki so spolno zelo odprti in jim spolni pripomočki ne predstavljajo uganke. Erotične trgovine bi tako lahko označili kot vedno priljubljene tematske trgovine, ki še vedno uspešno poslujejo kljub krizi – tudi naši obiskani trgovini je v minulih letih prodaja upadla le minimalno. Glede na to, da so pred vrati prazniki, pa pričakujejo povečan obisk prodajalne.

Je pa v preteklih letih prišlo do spremenjenega obravnavanja erotičnih trgovin v širšem družbenem kontekstu, saj so bili ljudje pred leti bistveno bolj zadržani do tovrstnih trgovin, kasneje pa je sprememba generacij prinesla svoje, tako da dandanes posamezniki radi zahajajo v erotične trgovine.

Kako pa v erotični trgovini v Celju gledajo na sejem Erotika 69? Gre za novo pridobitev v Celju, saj s pomočjo sejma ljudje postajajo vedno bolj odprti za novosti na področju spolnosti, poleg tega pa gre za vseslovensko atrakcijo, ki jo je moč videti samo v Celju. Vabljeni tudi k podajanju svojega mnenja o erotičnem sejmu.

Obsežno foto-video reportažo s Sejma erotika 69 si boste lahko ogledali tudi na Celje.info.

Tina Ožvald