Predavanje dr. Bogdana Žorža: Družina in naš čas (video)

27. 04. 2012 12:04

Sredi tedna je v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah gostoval dr. Bogdan Žorž, priljubljen predavatelj, pisec poljudnih in strokovnih člankov, sicer znan psiholog in psihoterapevt, ki izhaja iz Dornberka na Vipavskem. V Šmarju je predaval na aktualno temo Družina in naš čas.

Dr. Bogdan Žorž, ki se ukvarja z vzgojnim svetovanjem, mladinskim prestopništvom in obrobnimi psihološkimi pojavi v družbi, je na tokratnem predavanju v ospredje postavil osnovno celico vsake družbe, kulture in civilizacije, to je družina. Izhajal je iz aktualne postavke, da je družina pri nas in v zahodni kulturi v krizi. Slednje pa je po njegovih besedah temeljna zmota, saj že sam pomen besede kriza pojmujemo napačno, kot začetek propada, kolapsa.

Na predavanju je podal definicijo družine, ki je še posebej danes, ko Družinski zakonik ni več toliko v ospredju, kot je bil še pred mesecem, pri večini ljudeh nejasna in zamegljena. Kakšna je vloga matere in očeta, kakšna je povezanost in kakšni so vplivi matere na sicer še nerojenega otroka in obratno, kje je mesto starih staršev , stricev in tet ter številna zanimiva in praktična razmišljanja je Žorž strnil v slabi uri predavanja, kateremu je sledilo odgovarjanje na vprašanja, ki so jih postavljali sicer maloštevilni prisotni.

Maloštevilni, a s predavanjem zelo zadovoljni prisotni

Šmarčani in ostali smo torej imeli priložnost poslušati izvrstno, poučno in kvalitetno predavanje, ki ga je malce skazila slaba udeležba, za kar gre precejšnja graja informiranosti s strani organizatorjev. Redkokdaj je namreč priložnost v naših krajih prisostvovati na predavanjih, ki imajo tako aktualno in splošno poučno noto, ki zadeva večino občanov in širše in se nanaša na naše največje bogastvo – družino. Torej na tisto celico družbe, zaradi katere bo narod bodisi obstal bodisi propadel.

Za vse tiste, ki vas tema, ki jo je predaval Bogdan Žorž, zanima, smo pripravili posnetek celotnega predavanja ter posnetek povzetka predavanja, ki si ju lahko ogledate v spodnjih video posnetkih.

Celotno predavanje:

Inserti:

t/f/v: E. H.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 1,223 seconds.