Dr. Jela Krečić-Žižek in dr. Slavoj Žižek navdušila polno dvorano Celjskega mladinskega centra (foto)


Strokovna delavnica o dobi Netflixa in svetu apokalips v katerem živimo

Celjski mladinski center je v ponedeljek, 11.11.2019, gostil dr. Jelo Krečić-Žižek in dr. Slavoja Žižka, dobra poznavalca kritičnih odrov, napovedovalca apokaliptičnih razsežnosti in strokovnjaka na področju ideologij.

V uvodnem delu je pisateljica in predavateljica dr. Jela Krečić-Žižek ogrela občinstvo s temo dobe Netflixa, kar je še posebej nagovorilo mlado občinstvo. Dr. Slavoj Žižek pa je v svojem prepoznavnem slogu izpostavil nekaj tez in izzivov, s katerimi se sodobni svet srečuje. Vzpostavila sta odličen odnos z občinstvom ter ga spodbudila k razmisleku in razpravi, ki je zahtevala kar obsežen del časa v zaključnem delu dogodka.

Dvorana Celjskega mladinskega centra je kljub polni zasedenosti bila žal premajhna za vse, ki so se želeli udeležiti dogodka, kar le priča o tem kolikšno pozornost pritegneta oba slovenska filozofa.

“Na naš oder sta gosta prišla prvič, kar je za nas velik uspeh. Dogodek je del projekta Sedma dimenzija, ki ga Zavod Burja v sodelovanju z nami izvaja že dobro leto. Ne gre pozabiti, da smo v našem centru gostili že številna znana imena, tj. strokovnjake in umetnike, ki so vodili tovrstne delavnice. To so bili dramatik in pesnik dr. Boris A. Novak, pisatelj in režiser Goran Vojnović, stripar Izar Lunaček ter fotoreporter Voranc Vogel,” so povedali v Celjskem mladinskem centru.

foto: Voranc Vogel