Preverite kakšna je precepljenost v vaši občini in regiji

12. 04. 2021 16:01

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je državljanom zagnal aplikacijo, ki državljanom omogoča vpogled v potek cepljenja v Sloveniji (po regijah, občinah, spolu, starosti, vrsti cepiva,…) ter informacije o cepljenju, cepivih, itd..

Ob pandemiji novega koronavirusa, s katero se svet spopada že več kot leto dni, so skorajšnjo odrešitev prinesla cepiva, ki so bila zahvaljujoč znanosti razvita v rekordno kratkem času.

Trenutno težavo sicer predstavlja predvsem dobavljivost cepiv, a med populacijo, kjer je bila že dosežena zadostna precepljenost, se že kažejo pozitivni rezultati. Samo v Sloveniji, kjer največjo precepljenost beležimo med populacijo v starostni skupini 80 let in več, je število okužb v tej startostni skupini le še minimalno.

Ker zaupanje v znanost in cepljenje daje le transparentna informiranost državljanov, je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) aktiviral portal cepimose.si, kjer so zbrane mnoge koristne informacije o cepljenju, cepivih za covid-19, deležih precepljenosti, itd.. Na portalu je med drugim na voljo tudi aplikacija, ki spremlja cepilne aktivnosti po Sloveniji:

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,843 seconds.