Slikarji in fotografi likovne kolonije so za razstavo “Zima” ustvarjali v domačem okolju (foto)

27. 04. 2021 16:00

Letošnja celoletna likovna kolonija “Zima–pomlad–poletje–jesen”: “ZIMA” 2021, za slikarje in fotografe, ki je vsled epidemiološke situacije potekala tako, da so udeleženci ustvarjali v svojem domačem okolju.

Kolonija se odvija v organizaciji Zveze kulturnih društev Celje in Šole za hortikulturo in vizualno umetnost Celje, s sodelovanjem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Območne izpostave Celje.

Letošnji mentor slikar in vizualni ustvarjalec Jure Cvitan je slikarjem podal pisno mnenje njihovega dela. Na razstavi se s svojimi deli predstavlja 42 avtorjev, od katerih jih 5 sodeluje tudi z oziroma.

Razstavo je postavil slikar Vlado Geršak, st., ob sodelovanju prof. lik. pouka Danice Korošec in Živka Beškovnika.

Zaradi epidemioloških razmer so slikarji celoletne likovne kolonije ¨Zima–pomlad–poletje–jesen˝ tudi tokrat ustvarjali v svojem domačem okolju, kjer so iskali različne zimske motive: slikarji s svojimi čopiči v poljubni tehniki, fotografi pa s svojimi fotografskimi aparati. Dela lahko vidite na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Razstava bo na ogled do 15. maja 2021.

Ideja za to likovno noviteto se je rodila ob nevezanem, prijateljskem klepetu med direktorico Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje Štefanijo Kos Zidar in organizatorji ter udeleženci na likovnem ex-temporu Tihožitje (slikanju in fotografiranju), ki so ga v okrilju parku te šole izvedli 2018, ko je direktorica šole poudarila, da je njihov park lep v vseh letnih časih.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,980 seconds.