Začenja se Teden vseživljenjskega učenja na LU Celje – program

09. 05. 2019 19:15

V sklopu projekta Teden vseživljenjskega učenja, ko v mesecu maju po vsej Sloveniji poteka promocija vseživljenjskega učenja, bo tudi Ljudska univerza Celje v sodelovanju s svojimi partnerji pripravila več kot 50 brezplačnih delavnic, predavanj in izobraževanj, namenjenih različnim ciljnim skupinam.

Izvedli bodo tudi OSREDNJI DODGODEK TVU, in sicer v četrtek, 16. 5. 2019, od 10.00 do 19.00, ko bodo v obliki enodnevnega dogajanja nagovorili vse, ki jim ne zmanjka časa in energije za učenje.

TVU se začenja 10. maja 2019.

Ljudska univerza Celje je tudi letos prevzela vlogo območnega koordinatorja Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njo želijo pokazati, kako lahko vseživljenjsko učenje izboljša življenje in možnosti posameznikov tako na osebni kot na strokovni ravni. Dandanes je konstantno učenje zelo pomembno, saj formalna izobrazba predstavlja le temelj na katerem morajo svoje znanje neprestano nadgrajevati in graditi. Ravno zato je promocija vseživljenjskega učenja tako zelo pomembna in v ta namen bodo organizirali številne brezplačne izobraževalne priložnosti, ki bodo potekale na Ljudski univerzi Celje in naših partnerskih organizacijah med 13. majem in 30. junijem.

Osrednja prireditev TVU bo v četrtek, 16. 5. 2019, od 10.00 do 19.00, ko bodo s svojim programom nagovarjali ciljne skupine različnih starosti in interesov. Prireditev se bo pričela ob 10. uri na ploščadi pred Mestnim kinom Metropol, kjer bo otroke iz celjskih vrtcev in šol pozdravila Sanja Poljšak Pesan. Za zabavo bodo poskrbeli čarodej Andrej in otroci iz Vrtca Tončke Čečeve ter Vrtca Danijelov Levček. Otroci si bodo lahko ogledali tudi predstavitev različnih poklicev.

Ob 12.00 bodo izvedli OKROGLO MIZO z naslovom Spodbujajo medkulturni dialog, kjer bodo predstavili pozitivne učinke projekta Socialna aktivacija albansko govorečih žensk. Na okrogli mizi bo sodelovalo 10 predstavnikov različnih organizacij. Okroglo mizo organizirajo v sklopu projekta EU PROJEKT, MOJ PROJEKT, saj gre za projekt, ki je sofinanciran s strani Evropskega socialnega sklada.

Ob 17.00 vabijo na osrednji del programa, kjer bo po krajšem programu sledila stand-up komedija z Urošem Kuzmanom. Kuzman bo govoril »o stvareh, ki jih ne izveš v šoli«. Dogodek se bo zaključil s pogostitvijo in druženjem. V času dogodka bo poskrbljeno za brezplačno varstvo otrok. Ogled komedije je prav tako brezplačen.

Krajšemu spremljevalnemu programu bo sledila pogostitev.

Privoščite si druženje, ki ne bo samo BUČNO, ampak tudi POUČNO!

Dogajanje v sklopu TVU spremljajte na Facebook in spletni strani, da boste seznanjeni z vsem, kar so letos pripravili za vas!  TVU se začne 10. maja, pestro bo!

Več informacij na: info@lu-celje.si ali 03/428 67 52. Celoten PROGRAM najdete TUKAJ (klik)

Financerja projekta TVU sta Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Nacionalni koordinator projekta TVU pa je Andragoški center Slovenije.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,086 seconds.