Traktor pulling Gotovlje 2011 (foto)


Prejšnjo soboto v Gotovljah pri  Žalcu na stari lokaciji ponovno priredili prireditev, imenovano Traktor Pulling.

Prireditev je bila sestavljena iz dveh sklopov. Prvi sklop je bil Drack race, v katerem so tekmovali v treh kategorijah, in sicer do 30 km/h,  40-50 km/h in 50 km/h in več. V vsaki od naštetih kategorij so tekmovalci med sabo tekmovali v parih kdo prvi prevozi ciljno črto.

V kategoriji do 30 km/h je bil zmagovalec Matej Zupanc, v kategoriji 40-50 km/h Luka Rojnik in v kategoriji, ki je premogla največjo hitrost, to je 50 km/h in več, Grega Turnšek.

V sklopu tekmovanja sta se med seboj pomerili tudi asistenca za pomoč tovornjakom z vozilom znamke  Mercedes in asistenca za pomoč avtobusom z vozilom znamke  MAN. Prepričljivo je zmagala asistenca za pomoč avtobusom.

Drugi sklop tekmovanja, po katerem je prireditev tudi poimenovana, pa je bil Traktor pulling. V tej disciplini se tekmuje tako, da traktorji  vlečejo tako imenovani »pull« po progi dolžine 90 m, zmagovalec pa je tisti kateri najdlje privleče »pull«.

V tem sklopu so tekmovalci tekmovali v samo dveh kategorijah, in sicer v kategoriji do 110 KM in v kategoriji nad 110 KM. V kategoriji do 110 KM je bil zmagovalec Denis Vasle, v kategoriji nad 110 KM pa Vinko Flis.

Obiskovalcem so se v kategoriji traktor pulling predstavili tudi gostje iz sosednje Italije, imenovani Roco power team,  ki so zbrano množico navduševali z traktorji, katerih moči segajo od 2500 KM pa vse  do vrtoglavih  11000 KM.

Po končanem tekmovanju sta zbrano občinstvo zabavali skupini ZAKA PA NE  in ROCK PARTYZANI.

Oglejte si fotogalerijo dogajanja:

[simpleviewer width=100% height=700 id=64]

t/f: Dejan Hribernik