Učenci napolnili Muzejsko ulico obrtnikov v Muzeju novejše zgodovine Celje

10. 06. 2016 10:29

DSC05424Naši otroci so naša prihodnost česar se zaveda tudi Mestna občina Celje, ki se  je v sodelovanju z  Območno obrtno-podjetniško zbornico Celje in osnovnimi šolami odločila, da naše otroke čim bolje pripravimo na življenje, ki jih pričakuje po končanem izobraževalnem procesu.

V ta namen pridobivajo učenci pod okriljem projekta PROMOCIJE POKLICEV, KARIERNIH POTI IN PODJETNIŠTVA V CELJSKIH OSNOVNIH ŠOLAH ZA LETO 2016 še dodatna znanja in veščine poleg osvajanja vsebin v osnovno šolskem izobraževanju.

Več kot 90 učencev in učiteljev celjskih osnovnih šol se je odzvalo povabilo k obisku Muzejske ulice obrtnikov, kjer sta jih najprej pozdravila in nagovorila  v.d. direktor Muzeja novejše zgodovine Celje dr. Tonček Kregar in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje g. Miran Gracer.

DSC05396 (Kopiraj)

 

DSC05402 Muzej novejše zgodovine so v okviru te akcije obiskali učenci, ki se še posebej zanimajo za spoznavanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti in osvajajo znanja, ki jih bodo potrebovali vse življenje. Ker pa ni prihodnosti, brez dobrega poznavanja preteklosti, so učencem mojstrice in mojstri obrtniki v profilih frizerja, modistinje, urarja, čevljarja, farmacevta in krznarke v svojih delavnicah v Muzejski ulici predstavili opremo, pripomočke in izdelke, obrtna znanja in veščine, s katerimi so se srečevali in jih opravljali v svojem poklicu.

Učenci so bili na obisk dobro pripravljeni in so radovedno spraševali vse mogoče, demonstratorji pa so jim z veseljem odgovorili še na tako zapletena vprašanja. Nekateri izmed predstavljenih poklicev so namreč še vedno potrebni in aktualni tudi v današnjem času.

Zadovoljni udeleženci obiska so odšli domov polni novih vtisov in v želji še po podobnih dogodkih.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 1,014 seconds.