V Celju so se srečali strokovnjaki s področja motenj dihanja med spanjem

27. 05. 2022 07:35

V kongresnem centru Celjskega sejma je minuli konec tedna potekalo strokovno medicinsko srečanje namenjeno zdravnikom specialistom, ki se ukvarjajo z motnjami dihanja med spanjem. Šlo je za mednarodno odmeven dogodek, na katerem so sodelovali številni domači in tuji priznani strokovnjaki. Srečanja so se udeležili domači zdravniki kot tudi kolegi iz številnih evropskih držav.

Strokovno srečanje »1st international course on comprehensive OSA treatment« je organiziral “OSA Academy” v sodelovanju s Splošno bolnišnico Celje in Zdravniško zbornico Slovenije. »Izpostaviti velja tehnično zahtevnost dogodka, saj je bilo poleg stalnega internetnega prenosa, potrebno poskrbeti tudi za predvajanje operacij, ki so potekale v živo iz SB Celje. V sklop predavanj smo dvakrat v živo vključili tudi govorca iz New Yorka, ki ni utegnil pripotovati,« je pojasnil vodja organizacijske ekipe dr. Matej Delakorda, dr.med.. Poleg njega so pri izvedbi srečanja sodelovali tudi zdravniki in ostalo osebje Oddelka za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo ter Oddelka za anesteziologijo in Služba za informatiko SB Celje.

Dr. Matej Delakorda je še dodal: »Gre za prvi tovrstni strokovni dogodek v naši regiji. Osnovni namen je bil predvsem zbližati različne specialiste in s tem doprinesti k boljšemu sodelovanju in seznanitvi o novostih na področju diagnostike in zdravljenja motenj dihanja med spanjem. Gre namreč za bolezensko stanje, ki zaradi velike razširjenosti in povezave z drugimi obolenji predstavlja veliko javno-zdravstveno težavo.«

Več fotografij z dogodka najdete tukaj.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,978 seconds.