V Celju ta konec tedna Noč raziskovalcev: Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja

22. 09. 2015 14:25

Noc_raziskovalcev_plakatNoč raziskovalcev je dogodek, ki se odvija na pobudo Evropske Komisije vsak četrti petek v septembru v številnih evropskih državah od leta 2005 dalje. Tudi letos poteka pod geslom Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja, odvijal pa se bo v petek, 25. septembra.

Noč raziskovalcev ponuja možnost vpogleda v raziskovalni del delovanja visokošolskih zavodov, v lokalne raziskovalne inštitute, ki so redko odprti za javnost, sodelovanje v eksperimentih ter možnost uporabe najnovejših tehnologij in instrumentov pod vodstvom raziskovalcev.

V Regijskem študijskem središču, kot organizatorju dogodka, se zavedajo pomena privlačnosti regije za odlične raziskovalce ter pomena raziskovalnega dela za razvoj gospodarstva in družbe kot celote. Že od leta 2012 dalje se Noči raziskovalcev priključujejo tudi visokošolski zavodi in višje strokovne šole ter regijski raziskovalni zavodi in odpirajo svoja vrata vsem tistim, ki jih zanima vpogled v raziskovalno in inovativno delo!

Dogodek bodo zaokrožili s posvetom »Raziskovanje mladih v koraku z gospodarstvom«, ki ga pripravljajo v sodelovanju s Komisijo Mladi za Celje, Mestno občino Celje in Osrednjo knjižnico Celje.

Regijsko študijsko središče s sedežem v Celju je javni zavod pristojen za razvoj terciarnega, t.j. višje in visokošolskega izobraževanja v Savinjski (statistični) regiji. Njegove ustanoviteljice so občine ter gospodarske in obrtne zbornice regije. Regija se je v zadnjih nekaj letih razvila v manjše, a pomembno središče terciarnega izobraževanja, z raznoliko ponudbo na številnih študijskih in raziskovalnih področjih, ob prizadevanjih prilagajati se potrebam in razvojnim usmeritvam gospodarstva in družbe tako na regionalni kot nacionalni ravni.

Celoten program dogodkov:

noc_raziskovalcev_program

* promocijska novica

 

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 1,586 seconds.