V štorski jeklarni se obeta stavka

24. 05. 2018 11:41

V podjetju Štore Steel bo v petek dveurna opozorilna stavka. 

Po informacijah MMC RTV Slovenija so sindikalisti zbrali podpise podpore stavki večine zaposlenih v obratu jeklarna, oblikovali stavkovni odbor in v skladu z zakonskim rokom napovedali stavko.

Razlog za stavko je po njihovem nepripravljenost vodstva podjetja za socialni dialog. Stavko so napovedali za med 13. in 15. uro, dopuščajo pa tudi možnost njenega stopnjevanja.

Podjetje Štore Steel je v letu 2017 s 543 zaposlenci ustvarilo dobrih 125 milijonov evrov prihodkov, kar je za tretjino več od leta pred tem. Lani je čisti poslovni izid znašal skoraj 9 milijonov.

V torek je bonitetna ocena iz 7 zrasla na 9.

Podjetje je razdeljeno na več lastnikov: 29 % Unior, 20 % Železar Štore D.P., 15 % DINOS, 15 % Kovintrade, 10 % Štore Steel, …

Pred letom dni je Konfederacija slovenskih sindikatov objavila vest, ki nakazuje na nekatera ozadja dogajanj v podjetju oz. pri sindikatu:

V podjetju Štore Steel je sindikatu SKEI uspelo razbiti enotnost delavcev v svojih zahtevah po dvigu osnovnih plač. Večina delavcev je želela v stavko in ob zastoju pogajanj za dvig osnovnih plače je SKEI tik pred napovedjo stavke odrekel podporo stavki. Uspelo jim je razbiti enotnost delavcev in v vodstvu podjetja so z razpletom zagotovo zadovoljni, saj se bodo delavci morali na račun SKEI-a zadovoljiti z dvigom plač, ki ne pokriva niti realnega padanja plač zaradi inflacije, v panogi bodo ostali na minimumu. Eno boljših podjetij v panogi Štore Steel bo z osnovnimi plačami ostalo na minimumu v dejavnosti kljub zelo dobrim poslovnim rezultatom.

Povezava do celotne novice (klik!)

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,406 seconds.